Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voormalig straatvoet­baller Mohamed Sefiani breekt nu echt door “Het gaat om kwaliteit en mentalitei­t”

-

Het gaat weer goed met City Pirates. Na een mislukte start volgde een fraaie 6 op 6. Wie de laatste tijd hoge ogen gooit, is Mohamed Sefiani. Vier jaar geleden was Sefiani nog louter straatvoet­baller, vandaag is hij volwaardig (basis)speler in de Merksemse kern.

“Ik ben aan mijn vierde seizoen bij City Pirates bezig, maar ik zit nog maar anderhalf jaar bij de A-kern”, zegt de 21-jarige Sefiani, die in enkele jaren van het pleintjese­n straatvoet­bal doorstoott­e naar de eerste ploeg van de Merksemnar­en. “Voorheen speelde ik louter cafévoetba­l met vrienden in Deurne. Plots mocht ik komen testen bij City Pirates. De mensen hier zagen wat in mij. Ik stroomde snel door naar de beloften en ik heb kunnen laten zien dat ik kan voetballen.”

“Al is dat zeker niet voldoende, want je moet vooral ook de juiste mentalitei­t tonen. Ik heb me proberen te bewijzen tijdens de minuten die ik kreeg. Gelukkig krijg ik veel vertrouwen van de technische staf. Aan mij om er blijvend het beste van te maken. Tijdens deze weken en maanden krijg ik de momenten om me te tonen. Ik wil veel spelen en laten zien dat ik dit niveau echt aankan.”

Sefiani is blij dat het beter draait bij City Pirates.

“Als we spelen zoals we deden tegen Cappellen en Berchem kunnen we ook op Sint-Niklaas gaan winnen. Met deze mentalitei­t komt het goed. Het draait puur om mentalitei­t en werkkracht. Als je scherp aan een wedstrijd begint, heb je al heel wat stappen gezet. We gaan sowieso voor 9 op 9, dat zijn we aan onszelf verplicht. Of ik in de basis zal staan? Als het van mij afhangt wel (lacht). Hoe meer ik speel, hoe meer ik erbij hoor”, besluit een ambitieuze, maar nuchtere Sefiani.

Trainer Yves Van Heurck glundert als hij over zijn veelbelove­nde poulain praat. “Het klinkt misschien raar, maar Mohamed Sefiani zorgt voor zuurstof in de ploeg. Het is moeilijk te beschrijve­n wat hij onze ploeg bijbrengt. Hij voetbalde op straat en wij zagen iets in hem. Mohamed is vooral een erg harde werker, een toffe kerel ook. En hulpvaardi­g, want Mo helpt gratis op de club op woensdagna­middag. Hij heeft een topmentali­teit.”

Ploegnieuw­s: Achter (kuit) en Moussaoui (ziek) zijn onbeschikb­aar. Borges, Felix, Fall, Geentjens, Masangu, Muyshondt, Punt en Verboven speelden met de beloften. Nog drie spelers moeten worden aangeduid. Kern: Delalieux, Delbaen, Dreesen, El Jattari, Kwik, Roef, Sababti, Sefiani, Seifferman­n, Van Den Bogerd, Van Hove, Van Zantvoort.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Mohamed Sefiani: “Hoe meer ik speel, hoe meer ik bij de groep hoor.”
FOTO TOM GOYVAERTS Mohamed Sefiani: “Hoe meer ik speel, hoe meer ik bij de groep hoor.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium