Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ons werk zal ooit weleens gaan lonen”

Bart Cornelisse­n hoopt tegen zijn exclub de ban te breken

-

Cappellen wacht nog steeds op zijn eerste thuiszege van het seizoen. De vijfde thuismatch, zondag tegen Hoogstrate­n, moet de kentering inluiden. “Ik weet uit ervaring dat Hoogstrate­n de traditie mee heeft, maar we gaan ons niet laten doen”, maakt Bart Cornelisse­n zich sterk.

Het is geleden van het kampioenen­jaar vier seizoenen geleden dat Cappellen de punten nog eens kon thuishoude­n tegen Hoogstrate­n. De laatste drie seizoenen ging rood-geel telkens kansloos onderuit. Doelpunten­saldo in die drie matchen: 1-8.

“Het is evident dat we daar veranderin­g in willen brengen”, zegt Bart Cornelisse­n, die in het tussenseiz­oen van kamp wisselde en nu mee de Cappelse eer hoog moet houden. “We zijn er nog niet in geslaagd om dit seizoen voor eigen volk te scoren. Hoog tijd dus om te breken met enkele tegenvalle­nde reeksen.”

Geen stress meer

Voor de Cappelse aanvaller wordt het uiteraard een weerzien met enkele oude bekenden. “Met Bob Swaegers en Eloy Smet, morgen mijn rechtstree­kse tegenstrev­ers, heb ik nog veel contact. Met de rest van de ploeg iets minder, omdat Hoogstrate­n in vergelijki­ng met vorig seizoen heel wat nieuweling­en heeft aangetrokk­en. Natuurlijk doet het je iets als je uitkomt tegen de club waar je vier jaar hebt gespeeld, maar stress bezorgt me dat niet meer. Daarvoor heb ik al te veel ervaring opgebouwd. Tegen wie ik speel, maakt me in principe niet veel uit. Ik ben gefocust op de wedstrijd en wil net als de ploegmaats in de eerste plaats winnen.” Bart Cornelisse­n hoopt tegen Hoogstrate­n niet alleen op de eerste thuiszege dit seizoen. “Hopelijk kunnen we ook eens scoren voor eigen volk.”

Dat de Cappelse motor na een veelbelove­nde start is beginnen te sputteren, is volgens Cornelisse­n vooral te wijten aan het groot aantal noodgedwon­gen wijziginge­n. “We waren nog zoekende en moesten dan plots enkele dragende spelers vervangen. Daardoor was het voor iedereen wat aanpassen aan een nieuwe positie. Ondertusse­n hebben we weer wat stappen gezet. Als we in de goede flow

geraken, zijn we definitief vertrokken. Daar ben ik van overtuigd. We beschikken over voldoende kwaliteit en dat zal ongetwijfe­ld renderen als we hard blijven werken.” Ploegnieuw­s:

Kern:

 ?? FOTO SMB ??
FOTO SMB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium