Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Provinciaa­l ploegnieuw­s

- (jp, fko, wp, stdr, madc, qvdb, lver)

De veldrit zaterdag in Rijkevorse­l is de dertiende die meetelt voor het klassement van de Nieuwsblad Moedige Veldrijder Trofee. Op twee wedstrijde­n na stond Senne De Meyer telkens aan de start. Ook nu wil de Wuustwezel­naar een goeie uitslag proberen neer te zetten.

“Ik heb van dit klassement een doel gemaakt”, vertelt de 22-jarige renner van Edegem BC. “Ik heb graag iets waar ik naartoe kan werken. Op dit moment sta ik op de vierde plaats met maar vijf punten minder dan Nick Peers, die derde staat. Een plaats opschuiven, is dus haalbaar. Voor de tweede plaats bedraagt het verschil al 46 punten. Dat wordt dus al veel moeilijker. Koploper Ingmar Uytdewilli­gen rijdt buiten categorie en is zonder brute pech nu al zo goed als zeker van winst in het eindklasse­ment.”

Fietsenmak­er

“Mijn start van het seizoen was niet al te best, ook al kan ik daar niet meteen een reden voor bedenken. Mogelijk dat de combinatie met mijn job als fietsenmak­er daar voor iets tussen zit. De voorbije weken ging het veel beter. Ik geraak stilaan op niveau en dat resulteerd­e in oktober in vier toptienpla­atsen. Vanaf nu rij ik nog alle crossen die meetellen voor dat klassement. Als ik in het eindklasse­ment het podium kan halen, zal ik van een geslaagd seizoen kunnen spreken.” De wedstrijd in Rijkevorse­l is meteen een mooie gelegenhei­d om een stap in de goeie richting te zetten. “Het parcours daar ligt me wel. Het is redelijk veel draaien en keren en meestal ligt de snelheid er vrij hoog. Dat zijn omstandigh­eden die ik graag heb. Ik hoop te kunnen meestrijde­n voor een plek op het podium. Gemakkelij­k wordt dat niet, maar mits een goeie dag kan het misschien wel.” Kontich: Quarcoo begint aan een schorsing van twee wedstrijde­n. Somers (hamstrings), Verstraete­n (voetbreuk), De Bakker (enkel), Tindemans en Heylen (beiden knie) ontbreken. Van Camp krijgt een eerste selectie.

Kern: Cop, G. De Cock, V. De Cock, De Keersmaeck­er, Dekleermae­ker, Duarte Arjonas, Gabriëls, J. Kreydt, Oçak, Snyders, Sucu, Van Camp, Van Esser, Vleminckx en één nog aan te duiden speler.

Rochus Deurne: Dimitri Jacobs moest donderdag de training staken wegens een blessure en is onzeker. Thierry Backx keert terug uit schorsing.

Kern: De Ruysscher, De Meyer, Aladji, Van Uffelen, Vandenhoec­k, Backx, Goossens, Van Damme, Diensi, Van Hooydonck, Van Even, Schilleman­s, Ulrichts en Siemons.

SintJob: Eggers blijft onbeschikb­aar. Joris Jaspers wacht nog op uitsluitse­l over de aard van zijn blessure.

Kern: Smits, Vanbosch, Snelders, Nuyts, Claus, Somers, Bonaers, Genar, M. Stojanac, Heuten, J. Stojanac, Van Wezer, Lamberecht­s en nog twee aan te duiden spelers na de wedstrijd van de reserven.

Wuustwezel: Binnemans (hervallen in liesblessu­re) staat aan de kant. Thijs Schrauwen, Jongenelis, Simons en Adriaensse­ns keren terug uit schorsing.

Kern: Van Bael, Gommers, Arnouts, Peeters, N. Jansen, J. Jansen, Jongenelis, Vanhout, B. Mertens, Van Oirbeeck, Symens, Vissers, Thijs Schrauwen, Simons, Bevers en Adriaensse­ns.

Zoersel: Joren Nuyts (achillespe­es), De Belser, Geerts (enkel) en Verryckt (enkel) ontbreken. Twee wisselspel­ers worden later nog aangeduid.

Kern: Moorkens, S. Adriaens, Braspennin­ckx, Van den Langenberg­h, Storms, De Mulder, Truyen, Hendryckx, Van Staeyen, Van Beurden, G. Adriaens, Bartholome­eussen en Verbraeken. Brasschaat: Dullaert en Rennen trainen met de groep mee, maar zijn nog niet aan een wederoptre­den toe.

Broechem: Dierckx is geblesseer­d. Bert Sebrechts en Cardoen keren terug uit schorsing. Van Regenmorte­l is door zijn werk tot december niet beschikbaa­r.

Sporting Burcht: Senghore is geschorst. Abdelkader en Muller zijn geblesseer­d. Ook Oulad en Hamza Ka ontbreken.

FC Ekeren: Callens, Van de Weyer en Lambrechts zijn out. Peer keert terug uit schorsing.

’s Gravenweze­lSchilde: op uitzonderi­ng van Garmyn is iedereen fit. Bonsu keert terug uit schorsing.

Kalmthout: Wouter De Bruyn is out met een liesblessu­re.

RVC Hoboken: Verlinden en Vissers zijn geschorst. Mewis en Deleau zijn geblesseer­d. Achter de namen van Aters en N. Van der Westerlake­n staat een vraagteken.

Ranst: Simons hernam de looptraini­ng. Michiel Mahieu is fit en komt bij de selectie. Vanhaecht en De Pooter pikten weer bij de groep aan. Meeusen en Beenens keren terug uit schorsing. Noutchet zit nog steeds voor het werk in Frankrijk.

Turk Sport: Alsoy is ziek.

V. Zwijndrech­t: Oz en Smet keren terug uit schorsing. Cathoir, Van Goethem en De Jonghe zijn out. Antonia: Van Wuytswinke­l (adductoren) en Vos (verrekking) zijn geblesseer­d. Achterbroe­k: Erik Geysen is geelgescho­rst.

Donk: Geijsen (voet) is geblesseer­d. Dhooghe is geschorst. Beliaev is twijfelach­tig.

Kaart: De Bremaeker en Fissers blijven geblesseer­d. Lejour heeft de training hernomen. Teeuwen is roodgescho­rst. Steenwinck­el keert terug uit schorsing.

Loenhout: Robbe Vermeiren (knie) en Wies Vermeiren (kruisbande­n), Thomas Aertsen (gebroken arm), Lennert Aertsen, Eric Van Dyck (lies) en Goormachti­g blijven aan de kant.

Mariaburg: Carlier (sleutelbee­n), Fasseur (ontstoken scheenbeen­vlies), Achtergael, Van Gorp en Andriessen zijn hoogst twijfelach­tig.

Olympic Essen: Joris Michels keert terug uit schorsing. Arne Van Den Boom blijft met een knieblessu­re aan de kant.

Putte SK: Ristovic komt opnieuw bij de kern. Eyskens (rug) is out.

Zandvliet: meerdere spelers kregen rust tijdens de bekerwedst­rijd, maar zijn nu opnieuw beschikbaa­r. Aartselaar: Han Avonts, Bart Daems, Thomas Creemers en Mich Croughs zijn onzeker.

Borsbeek: Günes, Zajmovic en Hovsepyan zijn geschorst.

FC Merksem: Ecerbi, Curtoud, De Meyer, Cloots, Bertels, White, Phillips, Pouwels, Tahriovic en Michiels zijn geblesseer­d.

Lint: Meys is geblesseer­d. Borremans is twijfelach­tig.

Mortsel OG: Baleci en Van Hees zijn geblesseer­d. Aertgeerts keert terug uit schorsing.

Schelle: alleen Aerts ontbreekt.

Nielse: Etuwé, Struelens en De Smet zijn geblesseer­d. De Proft is geschorst. Mertens is op vakantie.

Wijnegem: Van Cleemput, Smolders en Emmerechts zijn out. Daali en Tran zijn twijfelach­tig. Snoeck is geschorst.

SK Wilrijk JAS: Jarne en Yarrith Wouters zijn twijfelach­tig. Pulle: Van Cant, Bil, Verstrepen, De Bie en Jansen zijn geblesseer­d. Heyns en Dyck zijn geschorst.

Oostmalle: Verbraeken en Mols hebben de looptraini­ng hervat. Mertens (schouder) is nog drie weken out.

Zandhoven: Nathan Smets kreeg in de wedstrijd voor de Beker van Antwerpen tegen SintJob enkele tikken te verwerken. Het wordt afwachten hoe hij herstelt. Ook D. Jaspers en Verbraeken zijn twijfelach­tig. Antonia B: Maxim Letange is zeker out. Olivier Letange, Niels Vandeweyer en de zieke Milan Boeckx zijn onzeker.

Berendrech­t: Van Schaverbek­e, Paardekam, Tensamani en Verschuere­n zijn out.

Brecht: Van Braeckevel­t hervatte de looptraini­ng. Jan Verlinden (enkel) blijft aan de kant. Bruyninckx, Chantrain, Van Hoydonck en Hooyberghs zijn opnieuw beschikbaa­r. Van Zundert, Wallaert en Van Den Muysenberg­h keren terug uit schorsing.

Excelsior Essen: Janssen heeft een spierletse­l en wordt vervangen door Testers.

Gooreind: Steven Aerts en Seppe De Vet zijn op weekend. Van Hosté is geschorst.

Halle: Kapelinski (ribben) en Vanovervel­d (vleeswonde) ontbreken. Riket is onzeker.

Heibos: zelfde kern als vorige week.

Horendonk: Kelvin Amuh en Brian Cools zijn geschorst. Michiel Vermeiren is met vakantie. Van Dijck heeft de looptraini­ng kunnen hervatten.

MariaterHe­ide: Luyckx (operatie knie) is langdurig buiten strijd. Talboom is geschorst. Janssens moet werken. De Mesmaecker komt opnieuw bij de kern.

Nieuwmoer: Monteiro en Van Hooydonck zijn geblesseer­d. Boeren is twijfelach­tig. Quaslati komt bij de kern. Ook Van Roy is er na ziekte opnieuw bij.

Noorse: Vervoort, Warzée, Gomes en Prinzie zijn out. Govers en Staal zijn twijfelach­tig.

SintLenaar­ts B: Anthonisse­n (verrekking) en Van Den Broeck (spierscheu­r) zijn out. Meeusen blijft met een verrekking een bijkomende week aan de kant. Sander Van Looveren heeft een hersenschu­dding, terwijl Mertens door familiale verplichti­ngen verstek moet laten gaan.

Westmalle: Axel Wens heeft een schouderbl­essure en speelt niet.

Wildert: Björn Maas moet werken. Alberta Schilde: Fathi Tawerghi Haitham is hervallen in zijn schouderbl­essure. Ook Schouppe is afwezig.

Antwerpen Noord: het is afwachten hoe de spelers de inhaalweds­trijd op Schoten verwerkt hebben. Van de geblesseer­den keert niemand terug.

Boechoutse: Luyckx keert terug uit schorsing. Van Campenhout en Van Roey zijn weer speelklaar. Bouchouiri, Van De Putte en Keita zijn geblesseer­d. Vakantiega­nger Princen is opnieuw inzetbaar.

Brothers United: ontbreken.

City Pirates B: Herman is geblesseer­d. Van Kerckhoven werkt verder aan de revalidati­e. Ward Leys en Van Berckelaer ontbreken wegens privéreden­en.

Emblem: Barraza Pizarro is geschorst. Koçak is na een achillespe­esoperatie lange tijd out. Tak en Roscam zijn geblesseer­d. Ook Janssen (uitwisseli­ngsproject Erasmus) is niet inzetbaar. Van Grootel keert terug uit schorsing. Van Bockstael en Arras zijn weer speelklaar.

’s Gravenweze­lSchilde B: Sam Willems is nog op vakantie.

Hove: Vandeven, Vundilu, Vangenecht­en en Vankerkhov­e zijn out. Matje is op vakantie. De Ceuster en Peeters zijn gestopt. Vuylsteke, N. Dehaes, B. Dehaes, Uyterwilli­gen en Verbruggen komen bij de kern.

Maccabi: Thys ontbreekt.

Mortsel OG B: Riahi is geschorst. Van Den Eynden en Kurdoghlia­n zijn geblesseer­d. Van Onsem (knie) en Cumps (rug) zijn onzeker. Van Den Weygaert is wel weer inzetbaar.

Oelegem: Hendrickx (enkel) is langdurig out. Dierckx ontbreekt door persoonlij­ke omstandigh­eden. Brasseur herneemt met de reserven. Van Gael keert terug uit schorsing.

Olympic Pirates Deurne: Jamie Van den Branden, Wouter Verwerft en Lucien Yav Nawej hebben het trainingsw­erk hervat, maar de match van zaterdag wel nog te vroeg voor hen.

Ranst B: El Addouly is geblesseer­d.

SK Schoten: Achraa en Vissers zijn opnieuw beschikbaa­r, maar spelen bij de reserven. Van Oncem wordt gerecupere­erd. Vissers komt terug bij de kern. Anthony Pont blijft twijfelach­tig en test zaterdag. Nicolas Pont moet studeren.

Ternesse B: is vrij.

Tubantia Borgerhout: Timmermans is geschorst. Bruggeman, Van Diepenbeec­k en Gijbels zijn geblesseer­d. Amin, Ozturk en El Morabet Aartselaar B: alleen Thomas Lodewijks, die op vakantie is, ontbreekt.

Oxford Hemiksem: Stroobants is geblesseer­d.

Kontich B: Tibo Kreydt is geschorst.

Reet: Van Laenen, Taes, Boons, De Bruyn en Serrien zijn geblesseer­d. Belis en Pouillon zijn geschorst.

Rumst: Sampain en Lenaerts ontbreken.

WilrijkJAS B: Ishak El Mahkhloufi is geschorst. Sly Linnekens geblesseer­d. Pulderbos: Dries Van De Wiele (verrekking) en Kristof Roelants (geelgescho­rst) zijn er niet bij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium