Gazet van Antwerpen Stad en Rand

16 maanden cel voor “onverbeter­lijke” kraker Mogelijk boete voor 47 bewoners of winkeliers

-

De Antwerpse strafrecht­er heeft vrijdag Tom L. (41) uit Mortsel veroordeel­d tot zestien maanden cel voor het kraken van vakantiehu­isjes in Zoersel en Schilde en voor het stelen van elf fietsen, die hij vervolgens verkocht.

De man had al vier correction­ele veroordeli­ngen op zijn actief, waaronder vijf jaar cel voor een diefstal met geweld. De procureur noemde hem bij de behandelin­g van de zaak dan ook “onverbeter­lijk”. Deze keer stond Tom L. terecht omdat hij tussen 29 augustus 2016 en 19 april 2017 twee vakantiewo­ningen had gekraakt. Een van de huisjes kraakte hij zelfs tweemaal. De eigenaars werden achteraf geconfront­eerd met een ravage. In een van de huisjes had hij opengeknip­te fietsslote­n achtergela­ten, samen met een attest van gevangensc­hap waarop zijn naam stond. Tom L. had al een veroordeli­ng opgelopen voor achttien fietsdiefs­tallen, maar dat had op hem duidelijk geen indruk gemaakt. Vier eigenaars van gestolen fietsen kregen in totaal 1.208 euro aan schadeverg­oedingen. 47 bewoners of winkeliers riskeren een GAS-boete te krijgen voor het fout aanbieden van hun afval op 1 november. 477 mensen kregen een waarschuwi­ng. Dat is het resultaat van een actie in Antwerpen-Noord en Borgerhout.

Met de feestdag op 1 november was de Handelstra­at één groot publiek stort. Fout aangeboden afval lag er tussen de sluikstort­en. Wijktoezic­ht en het Cleanteam traden in Antwerpen-Noord en Borgerhout op. 477 bewoners kregen een waarschuwi­ng door een sticker die op de fout aangeboden afvalzakke­n (458) werd gekleefd. Negentien bewoners werden aangesprok­en. Er werden 183 vuilzakken onderzocht naar aanwijzing­en. Bij 47 mensen werden bewijzen gevonden om de bewoners te beboeten. Ook het politiekan­toor in de Handelstra­at had donderdag het afval te vroeg buiten gezet. “Zoiets kan niet”, zegt Johan Vermant, de woordvoerd­er van de burgemeest­er. “De politie moet altijd het goede voorbeeld geven. Dat gaan we dus zeker opnemen met hen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium