Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Is de expansie van Beerschot Wilrijk een goede zaak voor de ‘kleinere clubs’?

-

Doordachte strategie

Eerst Germinal Beerschot, nu Beerschot Wilrijk en binnenkort Beerschot United, om uiteindeli­jk opnieuw Beerschot te worden. Hier schuilt duidelijk een doordachte strategie achter, om er groter van te worden op de rug van ‘kleine’ clubs die er niet beter van zullen worden. Het lokale voetbal wordt op deze wijze ondermijnd. De ziel ervan zal verdwijnen en uiteindeli­jk de clubs ook.

WILLY DEGROEVE, KAPELLEN

Bouwen vanuit de jeugd

Dit zijn mooie vooruitzic­hten voor het Antwerpse voetbal. Een ploeg die vooruit wil en hiervoor bouwt vanuit de jeugd. Het is ook goed voor het Belgische voetbal. Zie maar naar keeper Senne Goossens die werd geselectee­rd voor de nationale U17. Beerschot stond vroeger al bekend om zijn goede jeugdwerki­ng (Toby Alderweire­ld, Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Mousa Dembélé,...) en wil hier opnieuw naar streven. Goed bezig op het Kiel!

DENNIZ VAN LINDEN, ZANDHOVEN

Supporters­geweld

Ik ben 59 jaar en supporter al sinds mijn 16de voor Boom FC en later Rupel Boom. Ik vrees dat het einde voor Rupel Boom nu in zicht is. De club zit dan wel aan haar plafond, je kan er nog rustig voetbal kijken en een pintje drinken met vrienden. Dit gaat allemaal verdwijnen en opgaan in het project Beerschot United. Voor mij zal het verhaal hier dan ook eindigen. Nooit zal ik naar het Kiel trekken om voetbal te zien met het risico telkens met supporters­geweld te maken te krijgen.

PETER AERTSSENS, BOOM

Logische stap

De samenwerki­ng tussen Rupel Boom en Beerschot Wilrijk bestaat eigenlijk al zonder dat de twee clubs een overeenkom­st gesloten hebben. Kijk maar naar wie er in de elite jeugdploeg­en van Beerschot speelt. In zowat elke ploeg ga je vier à vijf spelers vinden met een verleden bij Rupel Boom. Ook een aantal jeugdtrain­ers is overgekome­n van Rupel Boom. Beerschot is dikwijls de logische overstap voor iemand van Rupel Boom om een niveau hoger te gaan spelen. Bij een echte samenwerki­ng gaat die overstap alleen gemakkelij­ker worden.

JEF LATHOUWERS, BOOM

Meer eigen jeugd

Door deze samenwerki­ng gaan meer kinderen de kans krijgen om al snel bij betere ploegen te spelen en gaan we meer eigen jeugd in de Belgische ploegen zien. Tegenwoord­ig kiezen de clubs immers vaak voor spelers die vanuit het buitenland komen in plaats van eerst in de eigen jeugdreeks­en te kijken.

FRANKY SMITS, BERLAAR

Wilrijk schrappen

Beerschot denk maar aan één ding en dat is Beerschot. Nu ze hun oude stamnummer terughebbe­n is de volgende stap Wilrijk uit de naam schrappen. Het samenwerke­n is duidelijk met een verborgen agenda die uiteindeli­jk alleen maar Beerschot ten goe- de zal komen.

RIK GEENS, VOSSELAAR

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Onder meer Rupel Boom gaat een samenwerki­ng aan met profclub Beerschot Wilrijk.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Onder meer Rupel Boom gaat een samenwerki­ng aan met profclub Beerschot Wilrijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium