Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Daar is stunt nummer twee

Kangoeroes Mechelen legt na Oostende ook Charleroi over de knie

- (cpm)

Kangoeroes Mechelen heeft de smaak te pakken. Een week na de stunt tegen kampioen Oostende wonnen de Maneblusse­rs nu in Charleroi. Op één week tijd juichen tegen de Grote Twee van het Belgische basketbal: het is de voorbije jaren niet veel ploegen gelukt. De slechte competitie­start van de Kangoeroes is meteen uitgewist.

Het zag er halfweg bij een 57-43achterst­and nochtans niet goed uit voor Kangoeroes Mechelen.

“Charleroi was, net als in de FIBA Europe Cup tegen Groningen en in de tweede helft tegen Antwerp Giants, weer snel en enorm sterk in de afwerking”, aldus coach Paul Vervaeck. Het scoort 57 punten met 47 procent aan driepunter­s, vrij indrukwek- kend. Zonder de geblesseer­de Rasko Katic ging het een versnellin­g hoger en dat hebben we de tweede helft kunnen stoppen. De overschake­ling naar zoneverded­iging heeft Charleroi volledig uit zijn ritme gehaald. Wij reageerden in het derde kwart via onder meer Carrington Love en Ordane Kanda met een 2-16-tussenspur­t en na een geweldige remonte was de aansluitin­g een feit: 65-65. In het slotkwart gingen we op ons elan verder. We beheersten de rebound, maakten zelf snelheid en via een sterke Jacob Cebasek en ook Alexander Olah ging het naar een knappe uitzege.”

Vervaeck beseft dat de volgende weken bevestigin­g moeten brengen.

“Na een moeizame voorbereid­ing met veel geblesseer­de spelers, de afwezighei­d van Jakob Cebasek en het laat inpassen van transfers als Ioann Iarochetvi­ch, Alexandru Olah en Ordane Kanda hebben we de voorbije twee weken wel volledig kunnen trainen. De selectie straalde en dat merk je tijdens de trainingen en wedstrijde­n. Scoren in de Winketkaai en op verplaatsi­ng prikken uitdelen, dat is onze ambitie. Dan volgt een mooi klassement wel vanzelf. Iedereen reageert enthousias­t op onze overstap naar Mechelen. Zaterdag komt Brussels naar de Winketkaai en ik hoop dan ook op een volle bak.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Ordane Kanda troeft zijn tegenstand­er af.
FOTO PHOTO NEWS Ordane Kanda troeft zijn tegenstand­er af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium