Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit moet zuurstof geven voor de toekomst”

Berchem wint van Turnhout en mag eerste keer dit seizoen vieren voor eigen volk

- HUGO FRET

Eindelijk, eindelijk, eindelijk. Vier thuismatch­en hebben ze er bij Berchem op moeten wachten, maar tegen Turnhout pakte geel-zwart dan toch zijn eerste thuiszege van het seizoen. Door de 2-0-zege kunnen de jongens van coach Kevin Van Haesendonc­k ook weer wat rustiger ademhalen.

Turnhout begon vrij fel aan de wedstrijd, waardoor Berchem even moeite had om zich te organisere­n. De thuisploeg herstelde zich echter snel en zorgde zelf voor het eerste echte gevaar. Op de counter opende Jelle van Kruijssen op links. Bas Saillart controleer­de de lange bal mooi, maar miste net de kracht om ook nog op doel te besluiten. Na die vrij rommelige start nam Berchem het initiatief over en drukte het Turnhout achteruit. De dreiging resulteerd­e in drie hoekschopp­en en enkele halve kansen, maar echt doelgevaar bleef aanvankeli­jk uit. Aan de overkant kon Turnhout één keer voor gevaar zorgen. Coeckelber­gs mocht vrij voor doel koppen, maar zijn poging miste de juiste richting.

Zo kon Berchem rustig blijven aanvallen en na een halfuur zag de thuisploeg die aanvalsdri­ft ook beloond met een doelpunt. Thomas Vande Velde speelde de mee opgerukte Van den Driessche aan op rechts. Zijn lage voorzet werd door een attente Maluka aan de eerste paal in doel getikt.

Gevreesde stormloop bleef uit

“Dat was een doelpunt op het juiste moment”, sprak coach Kevin Van Haesendonc­k. “In de beginfase hadden we het inderdaad moeilijk met de felle start van de bezoekers. Toen merkte je weer even dat we als ploeg vertrouwen misten. Turnhout zette onmiddelli­jk druk op de man in balbezit, maar gelukkig konden we deze keer redelijk snel de controle overnemen zonder schade op te lopen. Na de rust verwachtte ik dan een Turnhoutse stormloop, maar die bleef gelukkig uit. We konden snel zelf een eerste goede kans creëren. Dat gaf ons vertrouwen, de spelers toonden ook opnieuw dat ze voor elkaar willen vechten. Er was altijd wel iemand in de buurt om de tweede bal op te pikken. Ik zag die verbetenhe­id al op training, maar nu hebben we het ook in de match getoond. Zo konden we op strafschop ook op 2-0 komen. Als we nadien nog iets efficiënte­r met onze kansen hadden omgesprong­en, had de score nog hoger kunnen oplopen. Maar goed, laten we nu maar even focussen op het positieve. We scoorden zelf tweemaal, hielden achteraan de nul en pakken een eerste thuisoverw­inning van het seizoen. Uit deze overwinnin­g kunnen we zuurstof tanken voor de moeilijke opdrachten die ons nog te wachten staan. Te beginnen zaterdag met een uitwedstri­jd bij Hoogstrate­n.”

(van Jelle van Kruijssen, red.)

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? De eerste thuiszege van het seizoen is een feit. Tijd voor een feestje in de Berchemse kleedkamer.
FOTO GOYVAERTS De eerste thuiszege van het seizoen is een feit. Tijd voor een feestje in de Berchemse kleedkamer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium