Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit zijn drie gouden punten”

Lior Refaelov zet Michel Preud’homme, de coach die de Israëliër zó graag naar Standard wilde halen, een hak

-

Lior Refaelov en Michel Preud’homme, het had voor vuurwerk kunnen zorgen in Luik. Maar de transfer van de Israëliër naar Standard ging niet door, en dus bleef ‘MPH’ op zijn honger zitten. Antwerp haalde Refaelov dan maar naar de Bosuil, en dat hebben ze zich daar nog geen seconde beklaagd. In Luik konden ze gisteren alleen maar jaloers toekijken Michel Preud’homme op kop. Al zeker toen Refaelov net voor de rust de 0-1 op het bord zette. “Het is geen geheim dat ik Lior afgelopen zomer graag naar Standard had zien komen”, zei de coach van de Rouches. “Maar hij speelt nu voor Antwerp, dus daar ga ik niet te veel woorden meer aan vuil maken.”

Dan was Refaelov zelf toch iets spraakzame­r: “Ik sprak Michel Preud’homme voor én na de match. Ik respecteer hem enorm. Ik dacht niet aan scoren tégen hem.” Een gentleman, de Israëliër.

“Het is altijd lastig om in Luik te komen spelen, maar we hebben hen goed van ons afgeschud, erg hard gewerkt en ook wat geluk gehad. Maar Standard kreeg toch weinig kansen. Dit zijn drie gouden punten”, besefte Refaelov. “We hebben eenvoudig gespeeld. Zoals we nu in die top drie staan, dat had wellicht niemand verwacht. Jammer van dat verlies tegen Oostende, anders had het er nog beter uitgezien. Maar precies daarom moeten we met de voeten echt wel op de grond blijven.”

De ervaren aanvaller kreeg nog een gele kaart voor een klein opstootje. Niet van zijn gewoonte nochtans. “Ik zit nu aan vier gele kaarten, bij Club Brugge had ik er zoveel op een heel seizoen. Ach, soms moet je offers brengen, door bijvoorbee­ld een tegenaanva­l af te blokken. Want ik ben geen vuile speler, hé.” (lacht)

“Of er nog twijfels zijn over Play-off 1? Het blijft het hoofdoel, maar we zullen ons niveau moeten aanhouden. We zullen ook klaar moeten zijn voor enkele lastige momenten.” (stdr, gegy)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium