Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dochtertje (9) van moeder met rugklachte­n geraakt niet op school

Gezin vast op bovenste verdieping door defecte lift

- (rvre)

Joyce Gils (33) woont met haar drie kinderen op de achtste en dus bovenste verdieping van de sociale woonblok in de Groenendaa­llaan in de wijk Luchtbal. De enige lift van het gebouw begaf het zaterdag, maar voor Joyce is trappen doen met haar beperking geen optie.

Dat de lift het niet doet in een gebouw van acht verdieping­en hoog is voor niemand van de bewoners handig, maar voor Joyce Gils betekent dat dat ze haar woning onmogelijk kan verlaten. Joyce onderging drie rugoperati­es en heeft permanente schade aan de zenuwen in haar been.

“Daardoor is trappen doen voor mij bijna onmogelijk geworden. Als ik toch acht verdieping­en naar beneden zou gaan met de trappen, zou ik een paar dagen niet uit bed geraken”, vertelt de moeder van drie. Mijn dochter van 9 is schoolplic­htig en zou normaal vandaag (gisteren, red.) na de vakantie terug naar school gaan in Ekeren. Ze is te jong om alleen te gaan, dus neem ik normaal de bus met haar. Omdat de lift al een paar dagen kapot is, is me dat dus niet gelukt en moest ik ze thuis houden. Ook mijn ander dochtertje van 4 wilde graag gaan spelen op school. We zitten vast tot de lift opnieuw werkt. In de tussentijd ga ik op zoek naar iemand in ons flatgebouw die mijn dochter misschien naar school zou kunnen brengen. Het onderwijs van mijn dochter mag hier niet onder lijden.”

Volgens Joyce is het niet de eerste keer dat de lift stuk is. “Deze zomer was de lift tien dagen lang defect, toen ben ik met de kinderen bij mijn ouders gaan wonen. Op de zes jaar tijd dat ik hier woon, was de lift al meermaals defect. Ik zou heel graag verhuizen naar een appartemen­t dat maximum op de tweede verdieping ligt.”

Brief met informatie

Bij Woonhaven zelf klinkt het dat de lift dit jaar nog maar maximum vier uur defect is geweest. “Dat krijgen we door via de firma die verantwoor­delijk is voor de lift”, zegt Jan Hendrickx van Woonhaven. “Momenteel bekijken we nog wat de oorzaak van de panne nu is. De bewoners krijgen ten laatste dinsdag een brief met informatie over de lift. We geven in zo’n situatie ook altijd nog eens de contactgeg­evens van onze sociale assistente.”

Op termijn wordt het verouderde woonblok in de Groenendaa­llaan gerenoveer­d, zegt Woonhaven. De sociale huisvestin­gsmaatscha­ppij laat ook weten dat Joyce heel snel een nieuw appartemen­t toegewezen zal krijgen.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Joyce met haar kinderen. Door hevige rugklachte­n geraakt ze de trap niet af en zitten zij en haar kinderen ‘opgesloten’.
FOTO PATRICK DE ROO Joyce met haar kinderen. Door hevige rugklachte­n geraakt ze de trap niet af en zitten zij en haar kinderen ‘opgesloten’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium