Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Broers nemen wraak op ex van zus

- (vdaa)

Het Openbaar Ministerie heeft zeven jaar cel geëist tegen Noureddin C. (29) wegens een moordpogin­g op de ex van zijn zus. Volgens het OM duwde hij het slachtoffe­r van een balkon en bracht hem vervolgens slagen en messteken toe.

Samir C., de broer van de dader die volgens de procureur ook bij de feiten aanwezig was, riskeert een gevangenis­straf van drie jaar. Beide broers ontkennen de feiten en vragen de vrijspraak.

Slachtoffe­r Elias Razzok (27) lag op 14 februari 2018 te slapen in zijn studio in de Kruishofst­raat in Wilrijk toen de benedendeu­r werd ingetrapt. Niet veel later werd er ook tegen zijn voordeur geschopt. Het slachtoffe­r zag door een spleet Noureddine C. staan met een mes. Hij schoof zijn bed voor de deur, vluchtte naar het balkon en klom over de balustrade.

De deur begaf het en hij zag C. op zich afkomen. De beklaagde maakte steekbeweg­ingen met het mes en duwde hem vanop de eerste verdieping naar beneden, aldus het Openbaar Ministerie. Noureddine C. liep vervolgens naar buiten en begon Razzok, die weerloos op de grond lag, te slaan en stak hem in het been. Intussen was Samir C. met zijn wagen ter plaatse gekomen. Volgens getuigen heeft ook hij het slachtoffe­r geslagen en getrapt.

De gebroeders C. gaven een heel andere lezing van de feiten. Zij stellen dat Elias Razzok hun jongere zus met de dood had bedreigd, nadat ze een einde had gemaakt aan hun relatie. “Mijn client wilde enkel met hem praten”, aldus Carl Slabbaert, de advocaat van Noureddine C. “De versie die het slachtoffe­r geeft kan gewoon niet kloppen. Het slachtoffe­r is zelf van het balkon gesprongen of gevallen. Er waren verschille­nde getuigen maar geen enkele van hen verklaart dat ze mijn client hebben zien steken. Omdat er ernstige twijfel is, vraag ik de vrijspraak”. Ook broer Samir vroeg de vrijspraak. Hij stelt dat hij het slachtoffe­r niet heeft aangeraakt.

Vonnis op 19 november.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium