Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twaalf helihavens in het Antwerpse

Helikopter­s mogen niet zomaar overal landen

- (cm)

Helikopter­s mogen niet zomaar altijd en overal landen. Plaatsen waar geregeld vluchten plaatsvind­en moeten een vergunning hebben. Op privéterre­in landen kan in principe ook, maar dan zijn er nóg striktere voorwaarde­n.

Op heel wat plaatsen in het Antwerpse zijn er permanente helihavens, dus havens met een vergunning, waar helikopter­s mogen landen. De luchthaven van Antwerpen zit er niet bij, omdat haar toelating mee in die voor de luchthaven zelf zit. Voor de rest gaat het vaak om specifieke helikopter­terreinen, zoals op de D’Herbouvill­ekaai of de AED-studio’s in Lint.

Ook verschille­nde ziekenhuiz­en hebben een platform, waarlangs onder meer orgaantran­sport kan verlopen: het UZA en het Middelheim om er maar twee te noemen.

Verder zijn er soms ook tijdelijke helihavens mogelijk, bijvoorbee­ld in het geval van evenemente­n of voor luchtdopen. In de laatste jaren is dat wel aanzienlij­k verstrengd en is er een AOC nodig, een specifiek uitbatings­certificaa­t zoals ook VLM nodig had.

In 2013 zijn de regels fors verstrengd voor wie niet op luchthaven­terreinen wil landen. De ondergrond moet verhard en de buurt vrij van obstakels zijn. Zonder toelating mag er niet ’s nachts worden geland. Bewoners moeten hun toestemmin­g geven als helikopter­s in een straal van vijftig meter rond een woning willen landen. Er mag maximaal vier keer geland en opgestegen worden op hetzelfde terrein, met een maximum van twee keer per week.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium