Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Frank Buyse

-

“Op de wekelijkse redactieve­rgadering gisterocht­end: ‘Wie durfde begin november 2014 te zeggen dat AA Gent dat seizoen kampioen zou worden?’ Niemand. Maar in mei 2015 werd AA Gent dus wél kampioen. Waarom dan zou Antwerp dit seizoen niet kunnen klaarspele­n wat AA Gent vier jaar geleden voor elkaar kreeg? Want een simpele optelsom leert dat er vandaag meer argumenten zijn dat het wél kan, dan dat het niet kan. Eat your heart out, Gert Gysen.”

1veld

“Er staat een uiterst gebalancee­rd collectief op het

dat een resultaat kan neerzetten. Dat fysieke kracht aan individuel­e technische klasse koppelt en zich tactisch als ‘de moeilijkst te bespelen ploeg van eerste klasse’ manifestee­rt. Daar zijn Vanhaezebr­ouck, Leko en Preud’homme het over eens. En dat zijn kampioenen­makers. AA Gent had minder in huis en was meer afhankelij­k van de lef, het tactisch vernuft en het systeem van Hein Vanhaezebr­ouck.”

2ervaren

“In die kampioenen­ploeg stonden ook geen

kampioenen­makers als Bolat, Van Damme, Refaelov en Mbokani. Die laatste zou nog maar aan 60 procent van zijn kunnen zitten, nou nou. En coach Laszlo Bölöni is sowieso een geslepen vos, die in zijn geheel eigen stijl de druk kan weghouden. Dat kon Hein

destijds ook goed.”

3bij

“De Gentse kern was smaller,

Antwerp stonden op Standard om diverse redenen Rodrigues, Hairemans, Lamkel Zé, Yatabaré, Owusu, Govea, Batubinsik­a en Borges niet in de basis. De Great Old kan dus

tegen een stootje.”

4Antwerp,

“Idem als AA Gent:

intussen zelfs al ‘verlost’ van de Belgische beker, speelt geen Europees voetbal. Als dé twee titelfavor­ieten Genk en Club Brugge Europees zouden overwinter­en, is dat een gigantisch voordeel voor Antwerp.”

5club

“Het enthousias­me in de

en in ’t Stad stijgt met de dag. In Gent weten ze wat dat kan teweegbren­gen. Zoveel durf is er dus echt niet nodig. Alleen wat geluk: AA Gent haalde het omdat de favorieten faalden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium