Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Niet rekenen, punten pakken

- LUDO VANDEWALLE

Club Brugge zal nooit een beter moment krijgen om in de Champions League op verplaatsi­ng een zege te pakken. AS Monaco is doodziek. De club die twee seizoenen geleden nog tot in de halve finales van de Champions League reikte, is geen schim meer van de ploeg die ze toen was. AS Monaco staat laatste in de Franse Ligue 1. Alleen volgens de theorie van Trond Sollied – draai het klassement om en ze staan eerste – is er op dat vlak een vergelijki­ng met Club Brugge mogelijk. De komst van Thierry Henry zorgde niet eens voor een opleving. Eén op negen haalde de gewezen assistent van onze bondscoach Roberto Martinez. Youri Tielemans is op de dool en ook Nacer Chadli vindt de weg nog niet. We willen dat gelijkspel van twee weken geleden in het Jan Breydelsta­dion nog als een ongelukje beschouwen, als het vanavond een blauwzwart schot in de roos wordt.

Niets is dit seizoen onmogelijk voor de bezoekers van het keurige, maar hopeloos gedateerde Louis IIstadion. Dat is het eigenlijk nooit geweest. Drie jaar geleden ging Anderlecht er nog winnen met 02. Toen had Monaco géén uitverkoop gehouden en liepen er gerenommee­rde spelers als Subasic, Fabinho, Ricardo Carvalho, Coentrão, Toulalan, Moutinho, Bernardo Silva en El Shaarawy rond. Het was echter zo’n avond dat al die vedetten, met slechts 2.500 toeschouwe­rs op de tribunes, er niet te veel zin in hadden. Nu gaat het zelfs al niet meer over er weinig zin in hebben. Geteisterd door blessurele­ed en vormcrisis­sen lukt Golovin, Falcao, Tielemans, Chadli... nauwelijks nog iets.

Club Brugge toonde zich zaterdag in Genk een sterk blok. De individuel­e flitsen bleven vooralsnog achterwege, maar de collectivi­teit, het DNA van de club, nam weer de bovenhand. Hoopgevend.

Door het uitvallen van Danjuma en het bankzitter­sstatuut van Vormer is het scorend vermogen afgenomen, maar een prestatie zoals zaterdag moet Club Brugge in het prinsdom aan een zege helpen. Blauwzwart heeft in deze campagne al enkele kansen op grotere puntenwins­t laten liggen. Vanavond moet het gebeuren. Niet te veel rekenen of nadenken, gewoon ervoor gaan. Monaco ligt meer dan ooit op de grond, geef het geen gelegenhei­d om ook maar even recht te krabbelen. Drie punten en de Europese overwinter­ing in de Europa League is heel dichtbij. Als dat lukt, is de Europese campagne van Club geslaagd.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium