Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit geeft vertrouwen voor de toekomst”

Jeroen Michiels is opgelucht dat eerste thuiszege van het seizoen eindelijk een feit is

- HUGO FRET

De opluchting was groot zondagmidd­ag in Berchem zo rond een uur of vijf. Eindelijk was die eerste thuiszege van het seizoen een feit voor geelzwart. De 2-0-zege tegen KFC Turnhout moet voor Jeroen Michiels en co. een eerste stap richting top vijf van het klassement betekenen. “Al moeten we nu vooral beide voeten op de grond houden”, zegt Michiels.

Voor de thuiswedst­rijd tegen Turnhout sleutelde coach Kevin Van Haesendonc­k aan zijn elftal. Ilias Hamdi en Brent Peers verdwenen uit de ploeg voor Bas Saillart en Jamie Meseure. Deze laatste nam zijn plaats op het middenveld opnieuw in, waardoor Jeroen Michiels een rij achteruits­choof. Hij ging zo centraal in de verdedigin­g postvatten naast Thomas Vande Velde.

Een ingreep die loonde, want op uitzonderi­ng van het openingskw­artier kwam Berchem eigenlijk nooit echt in de problemen. De organisati­e stond er. Alleen de efficiënti­e had misschien nog beter gekund. “Met zijn ervaring bracht Michiels meer rust in de verdedigin­g”, vond ook coach Van Haesendonc­k terecht. “Ik heb mijn keuze wel uitgelegd aan Brent Peers. Net als Jelle Geenens verdween hij uit het elftal, maar het blijven allebei natuurlijk wel jonge spelers met veel potentieel. Dat zij nu een terugval kennen, is niet meer dan normaal. We zullen ze zeker nog nodig hebben dit seizoen.” Michiels zelf was dan weer blij dat hij opnieuw centraal achteraan mocht postvatten. “Dat is toch mijn beste positie. Op die plaats deed ik al de meeste ervaring op, het voelt voor mij vertrouwel­ijk aan. Of het nu links of rechts in het hart van de verdedigin­g is, dat maakt me niet uit. De voorbije weken moest ik me meestal beperken tot invalbeurt­en op het middenveld. Geen probleem als ik daar de ploeg mee kan depanneren, maar als ik mag kiezen, toch liever achteraan dan. Ik ben vooral blij voor onze trouwe supporters dat we ze eindelijk die eerste thuisoverw­inning konden aanbieden. Bovendien gaven we achteraan heel weinig weg en konden we ook de nul eens houden. Deze zege was heel belangrijk voor het vertrouwen. Toch houden we nu best de voetjes op de grond. We hoeven geen enkele tegenstand­er uit onze reeks te vrezen, maar mogen ook niemand onderschat­ten. Tegen Hoogstrate­n gaan we zaterdag proberen al het goede van tegen Turnhout te bevestigen.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Jeroen Michiels (rechts) viert de zege tegen KFC Turnhout met Jelle van Kruijssen.
FOTO GOYVAERTS Jeroen Michiels (rechts) viert de zege tegen KFC Turnhout met Jelle van Kruijssen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium