Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik voelde me in de steek gelaten door de trainers”

Lennard Hens maakt zich met Rupel Boom op voor nieuwe start

- PETER NYS

Afgelopen week was niet meteen de prettigste in de geschieden­is van fusieclub Rupel Boom. Dinsdag lieten de trainers Urbain Spaenhoven en Dave De Herdt weten dat ze naar Lierse Kempenzone­n vertrokken en zondag volgde er een ongelukkig­e nederlaag tegen Deinze (1-2).

“Ik vind dat we het zondag, alle omstandigh­eden in acht genomen, niet slecht hebben gedaan”, stelt Lennard Hens. “Uiteindeli­jk speelden we tegen Deinze, hé. Dat is een hele sterke ploeg, misschien wel de beste van de reeks. En dan constateer ik dat we in het spel gelijke tred konden houden. We verloren alleen omdat we minder efficiënt waren dan de Oost-Vlamingen. Je moet er rekening mee houden dat het een bizarre week was en dat de voorbereid­ing op deze wedstrijd lang niet optimaal was.”

Hoe is de spelersgro­ep met de situatie omgegaan?

Lennard Hens: “Het was een mix van emoties. Toen de trainers dinsdag lieten weten dat ze naar Lierse Kempenzone­n gingen, was het ongeloof groot. Ik voelde me zelfs in de steek gelaten, al besef ik dat dat harde woorden zijn. Het is Spaenhoven die me twee jaar geleden overtuigde om bij Boom te blijven nadat ik een absoluut rotjaar had gekend. We hebben met hem een schitteren­d parcours afgelegd en dan gaat hij plots weg. Ik heb het daar enorm moeilijk mee gehad en ben er nog steeds niet helemaal over. Ik denk trouwens dat dat voor meerdere spelers geldt. Eens de eerste boosheid weg is, probeer je dat ook realistisc­h te bekijken. Dit was voor hen een unieke kans. Het is maar zeer de vraag of zo’n trein voor hen ooit nog eens passeert. Als er straks een interessan­te club voor mij

komt, zal ik ook een moeilijke knoop moeten doorhakken.” Met Greg Vanderidt vond de club snel een opvolger. Een goeie zaak?

“Ik vind van wel, nu is er tenminste duidelijkh­eid. Het zou niet goed zijn om iedereen weken in het ongewisse te laten. Spelers hebben nood aan structuur en met een interim-coach heb je die niet. Nu zullen we deze week kennismake­n met de nieuwe trainer en moet iedereen zich weer bewijzen. Iedereen moet opnieuw een tandje bijsteken, want door die nul op zes van de laatste weken zijn we wat weggezakt in het klassement. Zaterdag moeten we in Geel opnieuw punten sprokkelen. Als dat niet gebeurt, zien we onze goeie start misschien wel verloren gaan.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Lennard Hens druipt ontgoochel­d af na de nederlaag tegen Deinze.
FOTO TOM GOYVAERTS Lennard Hens druipt ontgoochel­d af na de nederlaag tegen Deinze.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium