Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik doe wat de coach me vraagt, zo ben ik opgevoed”

Centrale verdediger Tom Van Dyck staat al weken rechtsacht­er

-

Ternesse deed zondag een gouden zaak door op Helson Helchteren, na een tumultueuz­e wedstrijd met drie rode kaarten, met 0-2 te winnen.

“De voorbije weken speelden we tegen heel wat topploegen”, aldus Tom Van Dyck.

“Nu wachten ons de matchen tegen de ploegen uit onze buurt. Die 0-2 op Helson deed dan ook vooral mentaal deugd. Nu kunnen we echt naar boven beginnen te kijken. Het zat allemaal goed, zeker omdat we snel na de rust voor de 0-2 zorgden. We beseften wel dat het in voetbal snel kan keren. Gelukkig voor ons viel Helson met negen man.”

De verdediger kon mee voor het derde clean sheet van het seizoen zorgen. “Dat is er al eentje meer dan tijdens het hele vorige seizoen”, weet de man die de voorbije weken depanneerd­e op rechtsacht­er. “Ik speelde vroeger ook op die positie. Het was weer wat wennen, maar ik mag tevreden terugblikk­en, zeker omdat ik me zelden in de rug heb laten pakken. Het is wel meer belastend dan centraal achteraan, maar je kan wel geregeld mee oprukken. De coach heeft het allemaal met me doorgespro­ken en hij weet dat ik wil spelen. Ik schik mij naar zijn wensen, zo ben ik opgevoed.” En zo staat Ternesse plots vijfde, daar waar het er enkele weken geleden heel anders uitzag voor de Wommelgemn­aren. “De komende weken worden echt belangrijk. Het is aan ons om deze goede stap groter te maken. We moeten punten blijven pakken, hé. We staan verder dan gehoopt. Het is nu aan ons om die goede flow en focus te behouden”, aldus de ervaren verdediger.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium