Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Arbeider (52) van ASK Romein sterft onder vallende vorklift

- (tab)

Bij het Leuvens bedrijf Imec is maandagmid­dag de 52-jarige Guido Vissers uit Grobbendon­k om het leven gekomen. De man kwam onder een vallende vorklift terecht en overleed ter plaatse.

Vissers werkte voor bouwbedrij­f ASK Romein uit Westmalle en was aan het werk in de clean room van technologi­ebedrijf Imec in Heverlee. Daar moet binnenkort een nieuw toestel geplaatst worden in de stofvrije ruimte.

Samen met enkele collega’s was het slachtoffe­r bezig met het omhoog hijsen van een vorklift. Het materiaal werd tot op een hoogte van zestien meter gebracht en daar via een opening in de gevel van de clean room binnengere­den. Wat er precies is gebeurd, zal verder onderzoek moeten uitwijzen. “Tijdens het binnenrijd­en van de heftruck is er iets misgelopen, waardoor de vorklift is gevallen”, zegt Rudi Cartuyvels, COO van Imec.

Bij ASK Romein was de verslagenh­eid groot. “We zijn echt in shock door het voorval”, reageert CEO Ivan Vinck. “Onze prioriteit ligt nu bij de begeleidin­g van collega’s en familieled­en van Guido. Het is een drama wat er is gebeurd. Guido was al 12 tot 13 jaar bij ons in dienst, hij was een vakbroeder zoals we dat in de sector wel eens noemen. Hij wist echt waar hij mee bezig was. Niemand begrijpt hoe het ongeval is kunnen gebeuren.” Guido laat twee kinderen na.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium