Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Natuurkund­ige genomineer­d

Finalist PhD Cup

- (kma)

Natuurkund­ige Jonas Bekaert (28) uit Zandhoven is met zijn doctoraats­scriptie een van de acht finalisten van de Vlaamse PhD Cup. Op 13 november wordt de finale van deze pitchwedst­rijd voor jonge wetenschap­pers betwist.

De PhD Cup van de vzw Scriptie wil wetenschap­pers stimuleren om met hun onderzoek naar buiten te treden. Na een doorgedrev­en mediatrain­ing moesten zestien overblijve­nde finalisten in de Marconi Studio in Brussel de jury overtuigen van het belang van hun onderzoek. Ze werden beoordeeld op inhoud, helderheid en présence.

Jonas Bekaert haalde het samen met zeven anderen en mag nu op 13 november in AMUZ in Antwerpen opnieuw zijn onderzoek voorstelle­n. Deze finale is te volgen via Facebook Live. Nochtans heeft Bekaert niet het meest toegankeli­jke onderwerp, want de pitch, of korte presentati­e, van deze doctor in de fysica gaat over superzuini­ge elektronic­a door atomaire lego.

Als hij wint, krijgt de Zandhovena­ar een cheque voor Vlerick Business School van 5.000 euro en een ticket om een college te geven aan de Universite­it van Vlaanderen. Vanaf morgen, woensdag, kan u filmpjes van de presentati­es van alle finalisten bekijken op www.phdcup.be om uw stem uit te brengen voor de publiekspr­ijs. Jaarlijks worden in Vlaanderen ruim 1.600 doctoraten afgewerkt. Slechts een fractie komt het grote publiek ter ore.

Bekaert is momenteel postdoctor­aal onderzoeke­r bij het Fonds voor Wetenschap­pelijk Onderzoek, in samenwerki­ng met de universite­it van Uppsala in Zweden, waar hij geregeld verblijft.

www.phdcup.be

 ?? FOTO KEVIN FAINGAERT ?? Jonas Bekaert.
FOTO KEVIN FAINGAERT Jonas Bekaert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium