Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Elke dag proeven is noodzakeli­jk”

Brouwerij D’Oude Caert brengt vijf feestbiere­n uit

-

Denis Vinken en Kane Janssens van de Tripel d’Oude Caert pakken uit met vijf speciale feestbiere­n. De basis is de Tripel d’Oude Caert, maar dan gerijpt op vijf verschille­nde eiken vaten.

twee jonge ondernemer­s kochten vijf verschille­nde vaten aan om hun bier te laten rijpen. “We kozen voor bourbon, porto, rum, cognac en whisky. Ons bier lieten we telkens meer dan een maand rijpen op deze vaten. Het kwam er dan op aan de juiste balans te vinden. Elke dag proeven was de boodschap. Op een bepaald ogenblik moesten we dan de rijping stopzetten. Dat resultaat is vijf verschille­nde bieren die onderling toch sterk van smaak verschille­n”, legt Denis Vinken uit. Nu de bieren klaar zijn voor de verkoop hebben Kane en Denis de vaten opnieuw verkocht.

De vijf verschille­nde bieren worden verkocht in grote flessen en komen terecht in speciaalza­ken. “De Brasschaat­se kaashandel Lourdon is daar al zeker bij. De andere zijn weldra te vinden op onze website en onze FacebookDe pagina. Vanaf midden november zijn ze te koop en dat blijft zo tot eind januari. De flessen worden verkocht in houten kistjes”, gaat Kane Janssens verder.

Denis en Kane hebben intussen een werkruimte op Perron Noord. “We werken samen met de vzw Rotonde. Mensen met een beperking doen de afwerking van de flessen en de kistjes”, voegt Denis eraan toe.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Denis Vinken en Kane Janssens. “Vanaf midden november zijn ze te koop en dat blijft zo tot eind januari.”
FOTO JAN BRYS Denis Vinken en Kane Janssens. “Vanaf midden november zijn ze te koop en dat blijft zo tot eind januari.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium