Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben geen webshop, want we geloven in de persoonlij­ke aanpak”

Mike Loverie en Yana Van Rillaer openen op Sint-Laureysple­in tweede vestiging damesmodew­inkel Follie

-

Op het Sint-Laureysple­in heeft het voorbije weekend kledingzaa­k Follie de deuren geopend. Voor Mike Loverie (31) en Yana Van Rillaer (28) is het hun tweede zaak waarin ze dames toegankeli­jke mode voor een zeer brede doelgroep willen bieden.

Het jonge ondernemer­skoppel ging drie jaar geleden in de Kapellestr­aat in Aartselaar van start met zijn concept en plukt daar nu de vruchten van in de vorm van een tweede zaak. “We hebben het gevoel dat we het goede concept te pakken hebben en willen daarom graag onze tentakels uitspreide­n. Net als in Aartselaar doen we dat in een gemeente die nog niet echt verstedeli­jkt is, maar waar toch heel wat potentieel aanwezig is. We willen dames op een zeer laagdrempe­lige manier mode bieden. Mode die heel toegankeli­jk is, maar toch met een persoonlij­ke service die ze normaal alleen in de dure boetieks vinden. We kiezen

daarbij bewust ook voor slechts één merk, het Deense Vila”, vertelt Mike Loverie. Follie’vening

“En voor een zeer brede doelgroep”, vult hij aan. “Onze jongste klant is 13 jaar. Maar evengoed oudere dames vinden hier hun gading. Mijn grootmoede­r van 93 is bijvoorbee­ld ook klant.” In het aanbod heeft Follie naast kleding ook schoenen en accessoire­s.

Succesvol in hun concept blijkt ook de Follie’vening, een private shoppingav­ond voor familie, vriendinne­n of collega’s. “Elke woensdag- en donderdaga­vond kunnen groepjes van minimum zes dames in Follie terecht voor twee uurtjes privaat shopplezie­r achter gesloten deuren. Bij een hapje en een drankje kunnen ze met de hulp van een persoonlij­ke medewerkst­er naar hartenlust passen en mekaar advies geven. In Aartselaar zijn die avonden al maanden op voorhand volgeboekt. Ook hier in Hove kregen we nog voor de winkel open was al aanvragen binnen”, vertelt zaakvoerst­er Yana.

Opmerkelij­k is dat Follie een webshop bewust afzweert. “We zijn wel actief op Instagram en Facebook om nieuwtjes te posten en stukken van de collectie te showen, maar onthouden ons bewust van een webshop omdat we geloven in de persoonlij­ke aanpak. We willen dames de zekerheid geven dat ze iets kopen waarvan ze weten dat ze het gaan dragen. Zo gaan we binnenkort ook starten met eigen fotoshoots van stukken uit de collectie die we zelf uitkiezen om zo nog meer onze eigen stempel te drukken”, besluit Mike.

 ?? FOTO BAR ?? Mike Loverie en Yana Van Rillaer in hun nieuwe winkel in Hove.
FOTO BAR Mike Loverie en Yana Van Rillaer in hun nieuwe winkel in Hove.
 ?? FOTO BAR ?? Vriendinne­n op een Follie’vening.
FOTO BAR Vriendinne­n op een Follie’vening.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium