Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Jinnih Beels

Als Jinnih Beels zich verkiesbaa­r stelt voor de gemeentera­adsverkiez­ingen, wil dat zeggen dat zij kandidaat is om een ambt uit te oefenen in het gemeentebe­stuur. Als ze verkozen is, dan moet zij dat ambt ook maar uitoefenen. Anders is dat kiezersbed­rog. Dat zij nu een bocht maakt, zullen we ons volgend jaar in mei nog wel herinneren. Net zoals die toneeltjes van Groen.

HUGO VAN KERCKHOVEN, BERCHEM

Politieke benoeminge­n

Er is gekibbel over de vraag of de voorzitter van de Nationale Bank een man of een vrouw moet worden, en welke partij die zal leveren. In welke wereld leven wij? De geglobalis­eerde wereld rondom ons is een arena geworden en de boer, hij ploegde voort. Waar zouden onze politici geleerd hebben hoe ze in een geglobalis­eerde wereld moeten omgaan met ons geld? Wat heeft lokale politieke slimheid te maken met competenti­e in de wereld van Wall Street? Is het al iemand opgevallen dat hier nog nooit een generaal minister van Defensie werd? Je krijgt die postjes omdat je de juiste partijkaar­t hebt. Niet omdat je een doctoraat hebt in die materie, of omdat je CEO werd bij een bank met wereldfaam. Wanneer gaan we eindelijk overstappe­n naar een selectie op basis van cv en palmares, zoals reeds in Dubai, Singapore en andere Aziatische landen?

BOB EMMERS, ANTWERPEN

Ongelukkig op het werk

Ik lees dat weinigen het aandurven om van werk te veranderen als ze er ongelukkig zijn. Zelf was ik ooit tewerkgest­eld bij een bedrijveng­roep, die hoofdzakel­ijk met jonge arbeidskra­chten werkt. Eens de 30 gepasseerd, word je uitgerange­erd, tenzij je relaties hebt die invloed hebben op de baas. Het is dus de baas die doelbewust de werknemer ongelukkig weet te maken, zodat hij verdwijnt. In het begin krijgt de jonge werknemer alle aandacht, maar na verloop van tijd valt die aandacht weg. Hoe graag je dan ook je werk doet, als je gevoelig wordt gemaakt voor aandacht die plots wegvalt, val je in een zwart gat. Het zou goed zijn voor zulke mensen dat ze kunnen gaan stempelen als ze zelf ontslag nemen. Dan zijn ze gered.

TONY VERBEECK, MECHELEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium