Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geen papier meer op de speelplaat­s dankzij Troep!”

Michiel De Meyer gaat de strijd aan met afval

- (gvh)

Michiel De Meyer strijdt momenteel nog in de Studio 100-musical

40-45, maar volgend voorjaar gaat hij een heel ander gevecht aan. In de nieuwe Ketnet Musical

Troep gaat hij het afval te lijf.

Ketnet is alweer aan zijn vijfde musical toe, en die is eigentijds­er dan ooit. Het verhaal speelt zich af op een verloederd pleintje tussen flatgebouw­en. Vroeger konden jongelui er voetballen, skaten of gewoon chillen, maar nu is het een stort.

Enkele jongelui zijn vastbeslot­en om er weer een mooi plein van te maken. Daarvoor kunnen ze rekenen op stadsarbei­der Dimitri, alias Michiel De Meyer. De winnaar van Steracteur Sterarties­t is er zeker van dat de musical een grote impact zal hebben op de jongelui in de zaal.

“Natuurlijk zitten er weer heel wat leuke nummers van Studio 100 en Ketnet in de musical, maar ook de boodschap is belangrijk.

Troep heeft een urban tintje en er is veel aandacht voor ecologie. Ik denk dat kinderen die de musical zien de week erna geen papiertjes meer op de speelplaat­s zullen gooien”, voorspelt De Meyer, die na Thuis, Ghost Rockers en 40-45 opnieuw een mooie rol bemachtigt. En daar mag hij ook zichzelf voor bedanken.

“Na het zien van de vorige Ketnet Musical Team U.P. trok ik mijn stoutste schoenen aan en ging ik zélf vragen of ik mee mocht doen in een van de volgende musicals. Zoiets doe ik normaal nooit, maar deze musicals zijn zo leuk dat ik er echt bij wou zijn. En dat is meteen gelukt”, glundert Michiel, die zich helemaal thuis voelt in het jonge team.

“Die jonge gasten zijn allemaal mega-enthousias­t dat ze mogen meedoen. En ik weet precies hoe groot de opwinding is die ze voelen. Ik was zelf twaalf toen ik mijn eerste musical speelde. Dat schept meteen een band met de jongelui.”

Sinds gisteravon­d kunnen Ketnetters de beleveniss­en van de jonge cast volgen tijdens hun bootcamp. Op zondag 2 december is in een finaleshow te zien welke jongelui volgend voorjaar de hoofdrolle­n zullen spelen naast de volwassen acteurs Michiel De Meyer en Maureen Vanherberg­hen. Troep is vanaf 9 maart te zien in verschille­nde theaters.

www.ketnetmusi­cal.be

 ?? FOTO WIM KEMPENAERS ??
FOTO WIM KEMPENAERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium