Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Rotte appels zijn verdwenen”

Yannick Bevers ziet heel ander SintLenaar­ts dan vorig seizoen

-

Sint-Lenaarts heeft niet alleen zijn eerste ruime zege van het seizoen beet (0-4 op Nijlen), Yannick Bevers en co. behouden ook de met Wellen gedeelde derde plaats. Bevers scoorde overigens twee keer tegen Nijlen.

“De uitslag doet anders vermoeden, maar we hadden het niet onder de markt in Nijlen”, zegt Bevers. “Vooral in het eerste kwartier hadden we het moeilijk. Bij de rust stonden we al 0-2 voor, waardoor het na de pauze gemakkelij­ker ging. Nijlen moest risico’s nemen en daardoor kregen wij ruimte. Maar goed, het was natuurlijk leuk om eens met ruime cijfers te winnen.”

Bevers vindt het leuker toeven bij Sint-Lenaarts dan vorig seizoen. “Het is heel anders nu. Vorig seizoen zaten er enkele rotte appels in de kern en modderden we wat aan. Nu zijn we heel profession­eel bezig en de sfeer in de groep is ook veel toffer. Het zijn allemaal prima kerels die goed overeenkom­en. We leven op een wolk.”

Dat Bevers tegen Nijlen twee keer kon scoren, doet de spits natuurlijk extra deugd. “Mijn eerste goal was een beauty. Ik mikte de bal vanuit de tweede lijn los in de winkelhaak. Het tweede doelpunt was eerder een frutgoal. Het moeten niet altijd assists zijn, hé. Scoren mag ook weleens.”

Bevers voelt zich duidelijk goed in zijn vel. “Ik ben aan mijn beste seizoen ooit bezig en krijg veel steun van de coach. Al wil ik me aanvallend nog nadrukkeli­jker tonen. Ik moet nog vorderinge­n maken en daar werk ik hard voor. Ik verdedig op de flank veel mee, waardoor ik soms wat vermoeid ben als ik moet afwerken. Zaterdag ontvangen we RC Mechelen en in die wedstrijd zullen we het spel moeten maken. We moeten proberen snel te scoren om zo de Mechelaars te ontmoedige­n”, besluit Bevers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium