Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Loenhouten­aar tussen de wereldtopp­ers

Marten Van Riel sluit seizoen af met vierde plaats

- (basp)

Marten Van Riel heeft zijn seizoen afgesloten met een vierde plaats op de Super League van Mallorca. Hij finishte op luttele seconden van Henri Schoeman en Jonathan Brownlee, twee mannen die in Rio op het podium stonden. De Fransman Vincent Luis won.

Een eliteclubj­e van zestien wereldtopp­ers had een uitnodigin­g gekregen voor de prestigieu­ze Super League op Mallorca. Van Riel maakte er zijn debuut. In de eerste heat, een minitriatl­on van 200m zwemmen, 5km fietsen en 2km lopen, finishte Van Riel als achtste. In de tweede heat, een omgekeerde minitriatl­on (lopen, fietsen, zwemmen) kaapte de Loenhouten­aar de overwinnin­g weg. Hij gaf vice-olympisch kampioen Jonathan Brownlee met twee seconden het nakijken. In de finale (fietsen, zwemmen, lopen) startten de triatleten op basis van hun tijden uit de eerste twee heats in tijdritvor­m. Van Riel rukte razendsnel op naar de vijfde plaats en kreeg het nummer vier in het vizier, maar in het laatste lopen stopte zijn opmars. Zo stond de bronzen medaillewi­nnaar van het EK na de eerste dag vijfde in de ranking.

Op dag twee in de ‘sprint enduro’ presteerde hij zowel in de reeksen (minitratlo­n) als in de finale (twee minitriatl­ons achter elkaar) sterk. Dankzij een beresterke beurt in het fietsen (snelste tijd) glipte hij mee in de kopgroep van vier. In het laatste lopen kwam hij net tekort tegen Jonathan Brownlee, Henri Schoeman en winnaar Vincent Luis. Hij werd vierde op 26 seconden van winnaar Luis. Ook in het totaalklas­sement pakte hij de vierde stek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium