Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Leko en Vormer zijn ervaren genoeg om hier uit te komen”

-

De spanning tussen aanvoerder Ruud Vormer en coach Ivan Leko is ook algemeen manager Vincent Mannaert niet ontgaan. “Maar dat is geen brandje dat ik moet blussen.”

Na een tweede wedstrijd op de bank had Vormer giftig uitgehaald naar Leko.

“Als kapitein word je er normaal gezien niet zomaar uitgehaald, maar bij deze coach wel”, zei Vormer in Genk. “Vraag maar lekker aan de coach waarom ik wel rust moet krijgen en anderen niet. Ik voel me niet moe, er is bijna niets veranderd aan mijn spel.”

Mannaert geeft toe dat er gesproken moet worden tussen de twee, maar zegt dat hij daarbij zelf geen rol gaat spelen.

“Ik hoef geen brandje te blussen”, zei de CEO aan de VRT. “Ze zijn allebei winnaars en ervaren genoeg om hier zelf uit te komen. Dat andere jongens (zoals Rits,

red.) opstaan, toont dat er veel concurrent­ie is en een aantal nieuwe jongens het goed doen. Maar ik ben er zeker van dat Ruud op een heel goeie manier zal reageren en zal terugknokk­en.”

“Besten moeten spelen”

De kans is groot dat Vormer vanavond opnieuw op de bank start. Ivan Leko probeerde de Nederlande­r alvast te sussen.

“Ik ben heel blij met zijn reactie. Dat betekent voor mij dat hij een winnaar is”, zei Leko gisteren. “Als hij zijn schouders had opgehaald, was ik pas echt bezorgd geweest. Ik zette hem op de bank omdat de besten moeten spelen. Maar zijn reactie was voor mij een signaal dat hij belangrijk is geweest in het verleden en nog belangrijk voor ons zal zijn in de toekomst. Onze beste spelers worden geschaduwd door de tegenstand­er. Dat speelt Ruud ook parten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium