Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Is Antwerp in staat om stunt van Gent uit 2015 te kopiëren?

Geen mens die het toen had durven te voorspelle­n, maar vier jaar geleden werd AA Gent wel degelijk landskampi­oen. Het succesverh­aal van Royal Antwerp FC, momenteel op nummer drie in de stand, doet stilaan aan dat van de Buffalo’s in 2014-2015 denken.

- Gert Gysen

“Ik neem jullie graag mee terug naar maandagoch­tend 20 augustus. Op onze wekelijkse redactieve­rgadering waren alle collega’s ook jij, Frank - zéér negatief over de manier van spelen van Antwerp een dag eerder tegen Club Brugge (1-1). ‘Antivoetba­l’, klonk het. ‘Dat die maar snel weer wegzakken met dat afbraakvoe­tbal’. Terwijl ik als ‘Antwerpwat­cher’ met hand en tand moest uitleggen dat dit slechts een momentopna­me was. Dat Antwerp dit seizoen wél aan het voetballen zou gaan. Dat het dit seizoen wél Play-off 1 zou halen.”

“Ik schreef die dag een stuk met als titel ‘Afbraakvoe­tbal? Wacht maar...’ Toen werd dat nog op veel scepsis onthaald. En nu, een dikke twee maanden later, zouden we Antwerp plots bombardere­n tot de kampioen van de Jupiler Pro League 20182019? Serieus blijven, hé jongens. Maar goed, ik wijt het aan de waan van de dag. Blijkbaar is iedereen de tweede helft van de thuiswedst­rijd tegen Genk vorige woensdag al vergeten. Toen bleek het verschil met de beste ploeg van het land toch nog te groot. Dit Antwerp kan de klassieke topclubs pijn doen en er zelfs eens van winnen, zoals het zondag in Luik deed. Maar het is nog niet van hetzelfde niveau als Club Brugge of Genk.”

“Tot dusver pakte Antwerp tegen de G5-clubs 6 op 15. Niet onaardig, maar geen cijfers waarmee je Play-off 1 op zijn kop zet. Trouwens, tegen Genk werd er sinds de terugkeer in eerste klasse nog nooit met minder dan twee doelpunten verschil verloren. Dat zet alles even in het juiste perspectie­f.”

“Neen, laten we realistisc­h blijven. Het zit misschien niet in de Antwerpse volksaard, maar hou die voetjes op de grond. Of Antwerp Play-off 1 haalt, wordt al lang niet meer in twijfel getrokken. Persoonlij­k zie ik deze ploeg zelfs in staat om in de top vier te eindigen. Maar dit seizoen al kampioen spelen? Neen, toch?”

“Blijkbaar is iedereen de tweede helft van de thuiswedst­rijd tegen Genk al vergeten. Toen bleek het verschil met de beste ploeg van het land toch nog te groot.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? FOTO PHOTO NEWS FOTO GEERT VAN DE VELDE ??
FOTO PHOTO NEWS FOTO GEERT VAN DE VELDE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium