Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De vrouw op wie Taylor Swift níét wil stemmen

-

De belangrijk­ste strijd om een Senaatszet­el in het land, zegt nieuwszend­er CNN. In Tennessee worden vandaag 35 zitjes verdeeld, maar de kans is groot dat het van deze staat afhangt of de Democraten de meerderhei­d in de Senaat afsnoepen van de Republikei­nen. Tennessee is de laatste jaren stevig in Republikei­nse handen, maar de gematigde voormalige gouverneur Phil Bredesen (74) geeft de Democraten hoop dat ze de staat kunnen terugwinne­n. Hij hinkt licht achterop in de peilingen, in de staat waar Trump in 2016 met ruime cijfers won en nog altijd geweldig populair is. Alleen, de Republikei­nse kandidaat voor de Senaat is dat niet echt. Zondag nog ging de president met haar campagne voeren, maar het maakt Marsha Blackburn (66) lang niet zeker van winst. Blackburn is een voormalige schoonheid­skoningin, zakenvrouw en aartsconse­rvatieve politica. “Politiek incorrect en trots daarop”, zegt ze zelf. Maar ze heeft de neiging om haar zakenbelan­gen te laten voorgaan. Dat maakt haar erg onpopulair bij jonge kiezers.

Megapopste­r Taylor Swift, die opgroeide in Tennessee, zegt het zo: “Ik wil zo veel mogelijk voor vrouwen stemmen, maar ik kan Marsha Blackburn niet steunen. Ze stemde tegen gelijk loon voor vrouwen, tegen wetten die vrouwen moeten beschermen tegen huiselijk geweld, stalking en verkrachti­ng. Dat zijn niet de waarden van mijn Tennessee.”

 ??  ?? Phil Bredesen Gematigde Democratis­che ex-gouverneur Marsha Blackburn Politiek incorrecte Republikei­n en trots daarop
Phil Bredesen Gematigde Democratis­che ex-gouverneur Marsha Blackburn Politiek incorrecte Republikei­n en trots daarop

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium