Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rochus Deurne van trainer Danny Huysmans lijdt tweede nederlaag tegen Witgoor Dessel “Dit hebben we aan onszelf te danken”

- (qvdb)

Rochus Deurne ging met 2-1 onderuit bij Witgoor Dessel. Het was pas de tweede nederlaag voor de Deurnenare­n, maar voor trainer Danny Huysmans toch een signaal om in te grijpen. “We gaan de pees er terug opleggen op training.”

“Die tweede nederlaag kon natuurlijk niet uitblijven”, zegt Huysmans. “We staan nu eenmaal in een zware reeks en van Witgoor Dessel wisten we op voorhand dat het een zeer degelijke tegenstand­er ging zijn. Dat neemt niet weg dat we in de eerste helft veel te plat aan de wedstrijd begonnen. Na rust had ik de opdracht gegeven om meer en hoger druk te gaan zetten, en dat wierp al snel vruchten af. Ik had mijn spelers op het hart gedrukt dat als die eerste goal zou vallen, de wedstrijd in ons voordeel zou kantelen en dat is ook gebeurd. We kregen voldoende kansen om gelijk te maken, maar jammer genoeg lieten we het afweten bij de afwerking. Het is zuur om op die manier te verliezen. Zeker als je merkt dat je in de tweede helft sterker bent dan je tegenstand­er, want Witgoor kwam er op het laatst gewoon niet meer aan te pas.”

“Het klopt dat het een beetje een patroon wordt dat we te slap starten. Dat kan liggen aan het feit dat we meestal iets afwachtend­er aan de wedstrijd beginnen, om in de tweede helft alle registers open te trekken wanneer het nodig is. Maar die aanpak heeft ons ook al veel punten opgeleverd. Al wil ik in de toekomst graag bij aanvang van de wedstrijd meteen hoog druk gaan zetten. De vraag is natuurlijk of we dat momenteel wel fysiek kunnen bolwerken. Vandaar dat ik met de spelers heb afgesproke­n dat we vanaf deze week de pees er terug gaan opleggen op training. Het mag allemaal opnieuw wat scherper”, aldus een vastberade­n Danny Huysmans.