Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is een droomstart”

WilrijkJAS pakt 26 op 30 en sleept eerste periodetit­el in de wacht

- (qvdb)

Wilrijk-JAS won zondag met 2-1 van Borsbeek Sport, maar de periodetit­el was zaterdagav­ond al binnen, want eerste achtervolg­er Mortsel kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Hooikt. Aanvoerder Bart Adriaensse­ns en co pakten zo hun eerste prijs van het seizoen.

“We staan ongeslagen aan de leiding met 26 op 30. Dit is echt wel een droomstart”, zegt WilrijkJAS-aanvoerder Bart Adriaensse­ns. “We wisten zaterdagav­ond al dat de periodetit­el binnen was. Een van onze spelers was zelfs naar de wedstrijd van Mortsel gaan kijken, dus we waren meteen op de hoogte.”

“Dat we voor onze match tegen Borsbeek al wisten dat de buit binnen was, kon twee gevolgen hebben. Ofwel zouden we bevrijd spelen, ofwel zou er wat decompress­ie in de groep sluipen. Ik vind dat we misschien iets te zwak aan de wedstrijd zijn begonnen, maar gelukkig konden we ons snel herpakken. Het was een moeilijke wedstrijd tegen Borsbeek, dat bijzonder goed georganise­erd voor de dag kwam. Dat soort wedstrijde­n zullen we dit seizoen ongetwijfe­ld nog vaker meemaken als we bovenaan blijven staan. Aan ons om dan te tonen dat we voldoende kwaliteite­n hebben om zo’n blok te ontmantele­n.”

Hoewel de eerste periodetit­el nu binnen is, wil Adriaensse­ns niet op zijn lauweren gaan rusten. “Dit smaakt naar meer. We moeten proberen door te gaan op dit elan en mogen zeker niet achterover gaan leunen. We staan vijf punten voor, maar die voorsprong kan na een dipje al snel weer verdwenen zijn. De maanden januari en februari zijn bepalend. Dan komen de blessures en worden de velden moeilijker bespeelbaa­r. Alle punten die we daarvoor pakken, zijn goud waard”, aldus Adriaensse­ns.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium