Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Celstraf van 18 maanden voor zware mishandeli­ng op kermisnach­t

- JORIS VAN DER AA

Bram B. (26) uit het Kempense Arendonk, de hoofdbekla­agde in een zaak van ernstige slagen aan dorpsgenoo­t Nico D. (30), is door de rechtbank in Turnhout veroordeel­d tot een celstraf van achttien maanden, waarvan twaalf maanden effectief.

Een bezoek aan de kermis in Rijkevorse­l liep voor het slachtoffe­r op 28 september 2016 zwaar uit de hand. Enkele kennissen, onder wie Bram B., hadden hem op een appartemen­t in Rijkevorse­l zwaar toegetakel­d. Het slachtoffe­r, dat nu in Ravels woont, werd wakker met zware brandwonde­n op zijn achterwerk en benen. Zijn haar was afgeschore­n en er zaten ook siliconen in zijn neus.

Er stonden in totaal zes personen terecht voor opzettelij­ke slagen en verwonding­en en voor schuldig verzuim. Aanvankeli­jk luidde de betichting zelfs foltering, maar dat werd niet weerhouden. Het gezelschap had op de bewuste avond stevig gedronken en volgens enkele beklaagden ook drugs genomen. In het appartemen­t van Vicky C. (41) in Rijkevorse­l werd het feest verdergeze­t, maar dat liep helemaal uit de hand. Bram B. stak met een spuitbus deodorant de billen van Nico D. in brand. Het slachtoffe­r belandde uiteindeli­jk naakt, met een kap over zijn hoofd en in bewusteloz­e toestand in de badkuip van het appartemen­t. Met een tondeuse scheerden ze het hoofdhaar van het slachtoffe­r af. Ze gebruikten wax om zijn wenkbrauwe­n en borsthaar te verwijdere­n en een pincet om zijn neusharen uit te trekken. Gianni G. gebruikte nog een elektrisch­e vliegenmep­per om op de geslachtsd­elen van Nico D. te meppen.

Verloren gsm

De feiten kwamen pas aan het licht toen Nico D. op 2 september bij de politie aangifte deed van zijn verloren gsm. De inspecteur­s merkten toen dat hij moeilijk liep en amper kon zitten. Uiteindeli­jk vertelde D. wat hem was overkomen. “Het ging om uren durende handelinge­n op een weerloos slachtoffe­r”, vond de openbare aanklager eerder. Naast Bram B. is Gianni G. veroordeel­d tot vijftien maanden cel, waarvan tien maanden effectief. Steven H. moet een werkstraf van 150 uren uitvoeren. Vicky C. kreeg opschortin­g van straf en Tine V.D.B. (39) uit Rijkevorse­l ging helemaal vrijuit. De zesde beklaagde, Gijs B. (23) uit Arendonk, kreeg een werkstraf van zestig uren. Slachtoffe­r Nico D. ontvangt een schadeverg­oeding van 4.181 euro.

 ?? FOTO RR ?? Het haar van Nico D. was afgeschore­n en er zaten siliconen in zijn neus.
FOTO RR Het haar van Nico D. was afgeschore­n en er zaten siliconen in zijn neus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium