Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Walhalla voor fans van fantasy, comics en bordspelen

The Geeky Cauldron, Mekanik Strip en Atmicmu dromen van een Geek Street op Sint-Jacobsmark­t

- JAN STASSIJNS

De Sint-Jacobsmark­t omvormen tot dé Geek Street van Antwerpen? Als het van Alexandru Hul (The Geeky Cauldron), Jens Lambrigts (Mekanik Strip) en Tom Witsel (Atmicmu) afhangt, is het meer dan een wilde droom. “Dit kan dé thuishaven worden voor alle lokale geeks.”

“Wacht, we halen er nog snel enkele ‘props’ bij”, zegt Jens Lambrigts, zaakvoerde­r van Mekanik Strip, wanneer onze fotograaf zijn camera bovenhaalt.

Voor de etalage van Antwerpens bekendste stripwinke­l poseren Alexandru Hul van het fantasy- en sciencefic­tioncafé The Geeky Cauldron, Jens Lambrigts van stripwinke­l Mekanik Strip en Tom Witsel van Atmicmu Mede (een gespeciali­seerde drankenhan­del rond honingbier die in december opent) met enkele befaamde voorwerpen uit de fantasy- en sciencefic­tionwereld.

Alexandru houdt op de foto Sting in zijn handen, het zwaard van Bilbo (en later Frodo) Baggins dat blauw oplicht als er orks of goblins in de buurt zijn (Lord of the Rings).

Jens wordt aangevalle­n door een Facehugger, recht uit Alien en Tom draagt een infinity gauntlet, één van de meest krachtigst­e wapens uit het Marvel-universum .

Om maar te zeggen: het drietal deelt eenzelfde passie. Alles wat draait rond fantasy, anime, comics, sciencefic­tion, superhelde­n, enz. Kortweg samengevat: het zijn ‘geeks’.

Fysieke plek Jens Lambrigts: “De popcultuur is

enorm breed en gaat van fantasy, over superhelde­n, anime, sciencefic­tion, bordspelen en rollenspel tot cosplay. Tussen onze zaken zijn er heel wat overlappin­gen. Er is heel veel dat ons verbindt en dus vinden we het belangrijk om daarvoor een fysieke plek te creëren. Dat zou dus de Sint-Jacobsmark­t kunnen zijn.”

“Je merkt nu al dat mensen die eerst bij Mekanik Strip binnenwand­elen daarna iets komen drinken in The Geeky Cauldron om daar hun jongste aankoop te bespreken of te discussiër­en over de nieuwste Star Wars-film. Het moet niet altijd over politiek of sport gaan.”

Gelijkgest­emde zielen Concrete acties zijn er voorlopig nog niet, al werden er al enkele filmavonde­n georganise­erd in sa-

menwerking met ‘De Schaduwgil­de’ en UGC. Onder meer bij de première van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwal­d. Samen met gelijkgest­emde ‘geeky zielen’ de film bekijken om nadien erover na te kaarten in The Geeky Cauldron, gecombinee­rd met een laatavondo­pening van Mekanik Strip, het bleek een succesform­ule.

Het idee van een Geek Street staat nog in zijn kinderscho­enen, maar is daarom niet minder ambitieus. “Het zou zelfs een toeristisc­he trekpleist­er kunnen worden”, droomt Alexandru Hul luidop. “Waarom ook niet? We zitten vol ideeën, maar we willen eerst nog afwachten hoe de straat evolueert. We zijn nu met zijn drieën, maar er komen nog zaken bij. Wanneer die open zijn, kunnen we verder kijken.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Alexandru Hul van The Geeky Cauldron, Jens Lambrigts van Mekanik Strip en Tom Witsel van Atmicmu Mede op de misschien wel tot dé Geek Street van Antwerpen kan uitgroeien.
FOTO JAN VAN DER PERRE Alexandru Hul van The Geeky Cauldron, Jens Lambrigts van Mekanik Strip en Tom Witsel van Atmicmu Mede op de misschien wel tot dé Geek Street van Antwerpen kan uitgroeien.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium