Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hier zijn heel wat samenwerki­ngen mogelijk”

Spelfanaat met honderden kaart-, bord en miniatuurs­pelen gaat vanaf december open

- (jas) www.facebook.com/Spelfanaat­StNiklaas

Frederik Symons, zaakvoerde­r van de Spelfanaat in Sint-Niklaas opent in december een tweede winkel op de Sint-Jacobsmark­t. “De focus zal in Antwerpen op bord-, kaart en miniatuurs­pelen liggen”, zegt Symons.

Gezelschap­sspelen is iets van alle tijden en voor alle leeftijden. Maar de klassieke bordspelen zoals Monopoly of Cluedo die iedereen kent, vormen maar het topje van de ijsberg. In de Spelfanaat in Sint-Niklaas heeft zaakvoerde­r Frederik Symons een vijfhonder­dtal verschille­nde bordspelen staan. Dat aanbod is vanaf de- cember ook terug te vinden op de Antwerpse Sint-Jacobsmark­t. “En dat zijn nog maar alleen de bordspelen, he”, zegt Symons. “Daarnaast komen er ook kaartspele­n, zoals Magic (The Gathering, red.) en miniatuurs­pelen, zoals Warhammer of Blood Bowl.

Frederik is al 24 jaar met zijn hobby bezig en opende in 2016 zijn eerste winkel in Sint-Niklaas, waar ook geregeld spelavonde­n worden georganise­erd.

“De ruimte om dat ook in Antwerpen te doen heb ik niet”, zegt Frederik. “Maar met The Geeky Cauldron aan de overkant en de Mekanik-strip naast mij, zijn er heel wat samenwerki­ngen mogelijk. We kennen elkaar ook goed, net als Ulrike en Christoff van The Cloak and Dagger’. En dat allemaal vlak bij elkaar. Ik vind dat fantastisc­h. Ook voor de liefhebber­s lijkt me het een meerwaarde. Hoe zou je zelf zijn als klant?”

De Spelfanaat in Antwerpen wordt alvast een puur winkelconc­ept en zal volstaan met kasten vol spelletjes allerhande. Over de exacte openingsur­en in Antwerpen is Frederik er nog niet helemaal uit. “Ik speel met het idee om later open te gaan en dus ook later te sluiten, zodat mensen na hun werk nog gemakkelij­k kunnen binnenspri­ngen”, zegt hij. “En of ik nu twee uur in de file sta richting Mechelen, of twee uur later vertrek, voor mij maakt dat weinig verschil. We zullen zien. Ik wil in december openen, maar de winkel in Sint-Niklaas blijft ook open.”

 ??  ?? Sint-Jacobsmark­t, die in de toekomst
Sint-Jacobsmark­t, die in de toekomst
 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Frederik Symons van de Spelfanaat.
FOTO JORIS HERREGODS Frederik Symons van de Spelfanaat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium