Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zwijndrech­tenaar die werken Oosterweel tegenhield wordt schepen

Coalitievo­rming klaar, CD&V verliest schepen aan nieuwe coalitiepa­rtner sp.a

- (rvre)

Groen, CD&V en sp.a zijn het erover eens geworden dat ze Zwijndrech­t de komende zes jaar samen gaan besturen. Ook de schepenpos­ten zijn intussen verdeeld. Opvallende nieuwkomer bij Groen is Steven Vervaet, de man die klacht indiende bij de Raad van State tegen de Oosterweel­plannen in Zwijndrech­t.

Zwijndrech­tenaars Steven Vervaet en Greet Bergmans zorgden er vorig jaar voor dat de Oosterweel­werken op het grondgebie­d Zwijndrech­t niet konden starten door hun klacht bij de Raad van State. Daarop werden nieuwe afspraken gemaakt en worden nu onder meer geluidsbuf­fers beloofd aan de E17. Een actie die duidelijk werd gesmaakt door de Zwijndrech­tenaar. “Ik ben al lang lid van de partij Groen, maar had nooit echt de ambitie om politiek actief te worden. Toch heb ik me deze verkiezing­en op plaats negen van Groen laten zetten.”

Vervaet kreeg 422 voorkeurst­emmen, waardoor hij op plaats drie kwam en nu een schepenpos­t krijgt. “Ik word schepen van onder meer Ruimtelijk­e Ordening, Stedenbouw en Leefmilieu. Zo kan ik de uitvoering van de werken rond Oosterweel actief bewaken en opvolgen.”

Greet Bermans stond ook op de lijst van Groen en wordt gemeentera­adslid. Zoals eerder al gecommunic­eerd, blijft André Van de Vyver burgemeest­er. Sp.a krijgt voor het eerst in twaalf jaar een schepenpos­t. Denise Melis-De Lamper krijgt onder meer de bevoegdhed­en Sociale Zaken en Welzijn. Bruno Byl en An Van Damme blijven schepen voor CD&V, dat een schepenpos­t verliest.

De effectieve beleidsver­klaring wordt de komende maanden nog opgesteld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium