Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Populaire pooier moet zeven jaar de cel in

- (vdaa)

De correction­ele rechtbank van Antwerpen heeft Ionut S., een Roemeense pooier die een zestal vrouwen voor zich liet werken, veroordeel­d tot een celstraf van zeven jaar. De man mag zich ook tien jaar niet meer in Antwerpen begeven.

Het openbaar ministerie vervolgde Ionut S. en enkele landgenote­n wegens mensenhand­el. De Roemeen liet een aantal jonge Roemeense vrouwen voor hem werken als prostituee, maar stak de verdienste­n van de dames zowat volledig in zijn eigen zak. De opbrengste­n van zijn seks-kmo investeerd­e hij in een luxewoning in Roemenië.

Ook zijn eigen partner werkte voor hem als prostituee in het Schippersk­wartier. Zij werd gezien als slachtoffe­r, maar tegelijk als dader omdat ze een aantal andere jonge Roemeense vrouwen mee aan het werk zette in de prostituti­esector. De partner deelde ook in de winsten van het prostituti­enetwerk, aangezien ze medeeigena­ar was van de villa die in Roemenië werd gebouwd.

Tranen

Tijdens het voorlezen van het vonnis barstte een aantal slachtoffe­rs in tranen uit. De vrouwen die volgens de rechtbank door Ionut S. werden uitgebuit, hebben het steeds voor hem opgenomen. Twee van de prostituee­s bleken ook verliefd te zijn op hun pooier en een van hen blijkt ook zwanger van hem te zijn.

Ionut S. moet zeven jaar de cel in. Zijn vaste partner moet vier jaar de gevangenis in, omdat ze meewerkte aan het uitbuiten van de andere meisjes. Ionut S. moet ook 144.000 euro aan boetes betalen. Daarboveno­p sprak de rechtbank de verbeurdve­rklaring uit van 192.886 euro aan illegaal vermogen.

Ionut S. en zijn vriendin zagen ook hun villa in Roemenië verbeurdve­rklaard worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium