Gazet van Antwerpen Stad en Rand

1 jaar vertraging, 1 jaar miserie

Bewoners Meerlenhof­laan opgelucht dat werken hervat zijn, maar misnoegdhe­id blijft

- ANDREAS ROTTY

Een jaar vertraging. Dat soort dingen hoor je over grootse projecten zoals het nieuwe verkeerskn­ooppunt aan de opera. Maar het kan ook in een doordeweek­se laan in Hoboken. Sinds gisteren is de draad gelukkig weer opgenomen in de Meerlenhof­laan.

recapitule­ren. Op 2 oktober 2017 wordt de Meerlenhof­laan opengebrok­en, onder meer om de riolering aan te pakken. In maart van dit jaar wordt aan de bewoners gecommunic­eerd dat de werken in juni klaar zullen zijn. Maar in april wordt aannemer L. Janssens van de werf gezet door de bouwheer, het Antwerpse waterbedri­jf Water-link, omdat die de werken niet goed zou uitvoeren.

“Het aantal pv’s dat werd opgesteld voor slecht uitgevoerd­e werken is ongelofeli­jk”, klonk het bij Water-link. De aannemer spant een rechtszaak aan tegen Waterlink, waardoor het wachten is op een gerechtsde­skundige om de werf open te stellen voor een nieuwe aannemer. Gisteren werd de spade eindelijk opnieuw in de grond gestoken. De nieuwe geplande einddatum van de werken is “voor de zomer”, zegt Aquafin, zusterbedr­ijf van Water-link. “Een datum is moeilijk te voorspelle­n met de winter voor de deur.”

“Derdewerel­dland”

Ondertusse­n zitten de bewoners al die tijd in de penarie: ze moeten een jaar langer de werf trotseren dan gepland. “Dit is buiten alle proporties”, zegt een furieuze Josée (66). “Leven we in West-Europa? Ik ben in derdewerel­dlanEven den geweest en ik zeg het u: dit is een derdewerel­dland. De dokterspra­ktijk hierover is naar de knoppen, ik moet elke week zeulen met vuilniszak­ken naar de andere kant van de straat, de verlichtin­g langs mijn kant van de straat was vorige week een tijd kapot, ik heb al vijf kinderen van hun fiets zien vallen omdat het zo gevaarlijk is...”

Josées verongelij­kte tirade gaat nog een hele tijd door. Ze haalt een dik boek over haar stadsdistr­ict naar boven. “Hoboken is ontstaan in het jaar 875 en heeft dus een rijke geschieden­is. Daar maakt de historisch­e Meerlenhof­laan deel van uit. Nu is onze straat de schande van Antwerpen.”

Boodschapp­en doen

De werkmannen die naarstig in de weer zijn voor haar huis verzachten de pijn. “Het nieuws dat ze opnieuw zouden beginnen, heeft mijn moraal opgekrikt. Ik ben er gisteren al een gaan drinken om dat te vieren.”

“Het is moeilijk om boodschapp­en te doen of om op reis te gaan met al die vuiligheid”, zegt mama Leen (32) met Stan (3,5) op de arm. “De werkmannen zijn weer begonnen, maar we weten nog niet wanneer het gedaan zal zijn. We moeten nog even door de zure appel heen bijten. Nu mogen we ’s avonds en in het weekend nog op de werf parkeren. Maar overdag moet de auto weg, dat zal voor parkeerove­rlast zorgen in de buurt.”

Het einde van de miserie is nu tenminste in zicht.

Josée

Bewoonster

‘‘Ik heb hier al vijf kinderen van hun fiets zien vallen.’’ Leen

Bewoonster

‘‘Straks mogen we onze auto hier zelfs niet meer parkeren.’’

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? De werken in de Meerlenhof­laan zijn weer opgevat.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS De werken in de Meerlenhof­laan zijn weer opgevat.
 ?? FOTO KIPA ??
FOTO KIPA
 ?? FOTO KIPA ??
FOTO KIPA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium