Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Donderdaga­vond zitten we samen aan het scherm gekluister­d”

Buldog Flor is ster in tweede seizoen van Eén-reeks ‘Zie mij graag’

- PATRICK VAN DYCK Zie mij graag is iedere donderdag te zien op Eén om 20.40u

De 9-jarige Franse buldog van Cynthia Janssen (55) uit Boechout krijgt in het tweede seizoen van de Eén-reeks Zie mij

graag met Tine Embrechts een prominente rol. “Maar sterallure­s heeft onze Flor nog niet”, knipoogt Cynthia.

Hallo Televisie

“Het is hier een echte beestenboe­l”, vertelt medisch pedicure Cynthia Janssen. “Mijn drie kinderen zijn net het huis uit, maar met een hond, drie poezen en twee kleinkinde­ren is het ‘legenestsy­ndroom’ hier nog ver weg. Samen met een vriendin, verzorg ik ook nog eens enkele hangbuikzw­ijnen, geiten, kippen, cavia’s en schildpadd­en. Rustig is het hier eigenlijk nooit.”

Maar klagen doet ze niet. “Hoe meer animo in en rond het huis, hoe meer vreugde.”

Cynthia is een bekend figuur in Boechout. Ze schrijft voor het boekje van de gemeente, pikt geregeld een voorstelli­ng mee in zaal Vooruit en steekt een handje toe bij diverse manifestat­ies. “Maar mijn echte hobby blijft toch acteren”, bekent ze.

“In het verleden heb ik veel figuratie gedaan voor televisie, maar door een overvolle agenda heb ik daar nu geen tijd meer voor.” Cynthia genoot zelfs even van bekendheid buiten de Boechoutse gemeentegr­enzen. “Ik heb meegedaan in Hallo Televisie en Het Caloriecom­plot. Maar mijn acteercarr­ière heb ik in de diepvrieze­r gestopt. Ik heb nu mijn eigen theaterver­eniging: Puur Zonder Tejater. Daar doe ik nu ook de regie. Vorig jaar brachten we, met succes, ons debuut op de planken in de Vooruit.”

Met zijn kop wekelijks op tv is buldog Flor nu de echte ster ten huize Janssen. “Het zotte is er een beetje af”, glimlacht Cynthia. “Misschien heeft hij daarom deze rol te pakken. Toen Flor nog een pup was, hebben we een fotoshoot gedaan bij Casting Tails. Flor werd er opgenomen in een lijst ‘te boeken honden’.”

Lange tijd bleef het stil. “Tot we een telefoontj­e kregen voor een leuke opdracht. Drie dagen Ardennen voor de opnames van de kerstspeci­al van Zie mij graag. De vonk tussen Tine Embrechts en onze Flor sloeg onmiddelli­jk over. Hij kreeg dan ook een rol in het tweede seizoen.”

Dat Flor in de reeks Franske werd, deerde de 9-jarige buldog niet. “Luisteren doet hij altijd . Of je nu Flor of Franske roept.”

Het is voor Cynthia best spannend om te zien hoe Flor wekelijks schittert op de televisie. “Iedere donderdaga­vond zitten we voor het scherm. Mijn man en ik missen geen seconde.” Al die drukte laat Flor ijskoud. “Zolang hij maar gewoon tussen ons op de zetel mag zitten, vindt hij het allemaal prima.”

Knuffels

Tijdens de opnames werd Flor door alle leden van de cast geknuffeld. “Nochtans heeft de scenarist het onze Flor niet makkelijk gemaakt. Een hond die zijn tanden poetst, zie je niet alle dagen. Maar vooral in het lange wachten, tussen de opnames door, toonde Flor zich een held. Al had hij dat liggen op de zetel al goed bij ons ingeoefend”, lacht Cynthia.

Of Tine Embrechts hem ook mee naar huis mag nemen? “Ze was heel lief voor hem, maar onze Flor blijft hier.”

Proximus-poes

Wanneer we een afscheidsp­oot krijgen van Flor, kijkt poes Juliette ons droevig aan. “Ik ben nog wat vergeten”, bekent Cynthia. “Ook onze poes was al te zien op televisie. Vorig jaar speelde ze mee in een reclamespo­t van Proximus. Die is heel vaak op televisie geweest. Mensen herkenden onze poes onmiddelli­jk. We zijn net terug van zee en zelfs daar werd Juliette herkend als de poes van Proximus.”

Juliette werd inmiddels nog gevraagd voor enkele andere opdrachten. “Maar je moet daar natuurlijk tijd voor hebben”, besluit Cynthia. “Een hele dag met je dieren op een televisies­et staan, is niet altijd haalbaar.”

Cynthia Janssen

‘‘Al die drukte laat Flor ijskoud. Zolang hij maar tussen ons in de zetel mag zitten.’’

 ?? FOTO PATRICK VAN DYCK ?? Flor, die in de Eén-reeks ‘Zie mij graag’ Franske heet, heeft helemaal geen last van sterallure­s. Kat Juliette stal eerder ook al de show in een reclamespo­t van Proximus.
FOTO PATRICK VAN DYCK Flor, die in de Eén-reeks ‘Zie mij graag’ Franske heet, heeft helemaal geen last van sterallure­s. Kat Juliette stal eerder ook al de show in een reclamespo­t van Proximus.
 ?? FOTO PVDY ??
FOTO PVDY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium