Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nooit meer verdwalen in Fort 2 dankzij wegwijzers en infoborden

- (jaa)

2 heeft nieuwe wegwijzers en infoborden gekregen. De witte pijlen vallen goed op in het groen, zodat geïnteress­eerden ook tijdens hun eerste bezoek vlot de weg naar de ingang van het domein kunnen vinden.

De nieuwe welkomstbo­rden bevatten een korte samenvatti­ng van de geschieden­is van het fort, de huisregels die op het domein gelden en een grondplan van het volledige recreatied­omein. Daarvoor bracht de provincie Antwerpen alle gebouwen en wandelwege­n van het fortdomein in kaart. In een volgende fase zal de gemeente ook de grondplann­en in het binnenfort vervangen.

Hengelaars Ondertusse­n werkt de provincie Antwerpen samen met verFort

schillende gemeenten aan een ontwerp van uniforme bewegwijze­ring voor alle forten in de fortengord­el. “Toch willen we in tussentijd onze huidige bewegwijze­ring naar de verschille­nde gebouwen verbeteren en verduideli­jken, zodat iedereen op Fort 2 makkelijk zijn weg vindt”, aldus de bevoegde schepen Ann Baele (Gemeentebe­langen).

Eerder liet zij al borden zetten met pictogramm­en speciaal bestemd voor de hengelaars in de fortgracht. De visuele stijl was ingegeven door het feit dat nogal wat vissers de regels voor deze sport in Fort 2 niet leken te begrijpen. Er werd meer dan eens ’s nachts een stok uitgestoke­n en gevangen vis werd ook geregeld meegenomen, wat eigenlijk verboden is.

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Een nieuw infobord.
FOTO JAN AUMAN Een nieuw infobord.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium