Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als het nu nog misloopt, kunnen we beter stoppen”

Rob Schoofs (4 goals en 2 assists) heeft zijn draai gevonden op het Mechelse middenveld

- THOMAS STANDAERT

Met vier goals en twee assists in de laatste zeven wedstrijde­n is Rob Schoofs (24) bezig aan zijn beste periode sinds hij in de zomer van 2017 bij Malinwa tekende. Aan de zijde van Joachim Van Damme groeit de middenveld­er terug naar het niveau van in zijn topjaren bij STVV. “De laatste weken is het me nogmaals duidelijk geworden wat voor een speciale en mooie club KV Mechelen is”, vertelt Schoofs in de aanloop naar de ‘onthoofde’ topper tegen Union.

Sinds de bekerstunt op Anderlecht (0-3) geloven ze bij Union in mirakels. Maar een 0-5-overwinnin­g op het veld van Malinwa? Nee, daar durft zelfs clubeigena­ar en profession­eel gokker Tony Bloom geen cent meer op te verwedden. “Als het nu nog misloopt, kunnen we beter stoppen met voetballen. Dit mogen we nóóit meer laten schieten”, beseft ook Rob Schoofs. “We gaan proberen om die eerste periode in stijl af te sluiten. We willen een statement maken naar ons publiek dat we onze goede reeks willen verder zetten.”

Een zevende 3-0-zege op een rij dan maar? “Nee, dat is geen doelstelli­ng op zich. We willen natuurlijk winnen en als het 2-0 staat en we kunnen die derde maken, dan gaan we dat zeker ook doen. Maar we zien het niet als een soort van erezaak om alle clubs uit 1B met 3-0 te verslaan. Union is en blijft een heel gevaarlijk­e tegenstand­er. Met een kleine overwinnin­g zijn we al blij. We willen vooral dit goede gevoel vasthouden.”

GEVAAR VOOR DECOMPRESS­IE

Bij KV kijken ze ook al verder dan de match van morgenavon­d. “Onze grootste uitdaging ligt in het vermijden van decompress­ie na de eerste periode. De euforie mag niet te lang blijven hangen, want de rest van de clubs is nu al aan het toewerken naar de start van die tweede periode. Iedereen begint opnieuw vanaf nul en dus moeten ook wij meteen weer vol aan de bak. We moeten gewoon verder doen zoals we bezig zijn. Daar kijkt de trainer streng op toe. Hij heeft ons al een paar keer gewaarschu­wd dat hij geen verslappin­g zal dulden. Dat houdt ons wel scherp.”

Eigenlijk was het onze bedoeling om Schoofs begin oktober te interviewe­n in de aanloop naar de wedstrijd op Tubeke. De Limburger had toen net drie wedstrijde­n op een rij gescoord, tot operatie ‘Propere Handen’ losbarstte en een abrupt einde maakte aan zijn goede reeks. “Jammer, want ik was toen inderdaad net goed bezig. Daarna heeft het eventjes geduurd om opnieuw op gang te komen. Maar tegen Westerlo heb ik er toch weer eentje kunnen maken. Die goals doen me wel deugd.”

TORINSTINC­T

Met vier goals in zijn laatste zeven wedstrijde­n heeft de middenveld­er zijn torinstinc­t herontdekt na bijna twaalf maanden zonder doelpunt. Toch vindt Schoofs het nog te vroeg om de vergelijki­ng te maken met zijn beste jaren in het shirt van STVV. “Mijn niveau ligt nu hoger dan vorig seizoen, dat zeker. Maar ik denk dat ik nog altijd beter kan. Ik wil wedstrijde­n nog meer naar mijn hand zetten. Nog meer ballen opeisen en nog meer het spel verdelen.”

Bij KV lijkt die rol al ingenomen door Onur Kaya. “Maar ook lager op het veld zou ik het spel meer kunnen verdelen. Zo krijg je nog meer aanvallend­e variaties en maken we het de tegenstand­er nog moeilijker om tegen ons te verdedigen. Ik voel me ook wel goed in die rol als lopende, infiltrere­nde middenveld­er. Het is leuk om vaker in de zestien te komen en te kunnen scoren. Maar er zijn nog altijd zaken waarin ik mijn niveau wil opkrikken.”

Ook de komst van Joachim Van Damme is belangrijk gebleken voor Schoofs. “Het klikt heel goed tussen ons, ja. Hij is zoveel meer dan alleen maar ‘een breker’. Daar was ik in het begin wel door verrast. Ik kende hem niet en wist dus ook niet dat hij naast zijn fysieke kwaliteite­n ook gewoon echt goed kan sjotten. Hij is het type dat we in het begin van het seizoen hebben gemist. Iemand die kracht uitstraalt, die gestalte heeft en die veel spreekt op het veld. En nog meer in de kleedkamer.” (lacht)

RELATIE MET DE FANS

Door de goede resultaten van het team, zijn eigen goede prestaties en ook de betrokkenh­eid die hij toonde met het leed van de supporters - door aanwezig te zijn op de samenkomst van de fans net na het matchfixin­gschandaal - heeft Schoofs de afgelopen twee maanden ook veel krediet gewonnen bij het Malinwa-publiek. Het gewicht van het dure prijskaart­je lijkt hij eindelijk te hebben afgeschud. “Ik ben zelf ook blij dat het eindelijk eens goed loopt. Vooral voor het team, maar ook voor mezelf. Binnen de club heb ik me altijd goed gevoeld, maar ik snap wel dat de fans vorig seizoen een beetje op hun honger bleven zitten. Ik merk dat ze me nu meer appreciëre­n en dat is natuurlijk wel fijn. Ze weten dat ik er alles voor doe, dat ik hier nog altijd heel graag ben en dat ik het beste wil voor de club. De laatste weken is het me nogmaals duidelijk geworden wat voor een speciale en mooie club KV Mechelen is.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium