Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben nu een echte Beverenman”

(19) grijpt zijn kansen

- BENNY CALLAIJ

Daam Foulon kwam tijdens de wintermerc­ato van vorig seizoen met een duidelijke missie naar de Freethiel. Hij wou vooral speelkanse­n krijgen omdat het voor hem duidelijk werd dat dit bij Anderlecht niet zou lukken. Hij lijkt in zijn opzet te slagen.

De 19-jarige linkervleu­gelspeler behoorde dit seizoen enkel tijdens de openingswe­dstrijd op het veld van Zulte-Waregem niet tot de selectie. Na enkele speelminut­en tegen AA Gent, Eupen en Moeskroen heeft hij het vertrouwen van trainer Yannick Ferrera duidelijk gewonnen. In de laatste vier wedstrijde­n stond hij in de basis en speelde hij de volledige wedstrijd uit. Drie keer op de linkerflan­k en tegen Anderlecht meer centraal op het middenveld.

Anderlecht

“Ik ben oorspronke­lijk opgeleid als linksachte­r, maar kan mijn mannetje ook staan op enkele andere posities. Met mijn snelheid zijn er ook mogelijkhe­den als linksvoor en centraal op het middenveld. Het belangrijk­ste is vooral dat ik me altijd tot het uiterste zal geven. Ik ben in ieder geval blij dat ik het vertrouwen en respect krijg.”

Het lijkt logisch dat Foulon zich extra wou tonen tegen Anderlecht. Toch beschouwde hij de wedstrijd van zondag niet echt als een speciale match. “Ik heb daar deels mijn opleiding gekregen, maar ik kan niet zeggen dat ik zenuwachti­g was of dat het in mijn hoofd zat dat dit voor mij een speciale wedstrijd zou zijn. Ik ken er nog wel wat spelers, maar ben uiteindeli­jk toch nooit kunnen doorgroeie­n naar de eerste ploeg. Uiteraard was dat mijn betrachtin­g, maar ik heb bewust gekozen om naar Waasland-Beveren te komen om meer speelminut­en te vergaren. Ik ben tevreden dat dit me ook lukt. Ik ben nu dan ook een echte Beverenman.”

Op zoek naar driepunter

Ondertusse­n blijft de sportieve situatie van de Waaslander­s zorgwekken­d. Er werd dit seizoen nog maar één keer gewonnen en thuis is het al van 5 mei geleden - in de thuiswedst­rijd tegen Moeskroen tijdens Play-off 2 - dat er nog eens kon gevierd worden.

Inmiddels is de kloof met rode lantaarn Zulte Waregem en Moeskroen geslonken tot een schamele twee punten. Het wordt dus de hoogste tijd dat het tij keert. Ook al zal trainer Ferrera tegen Cercle Brugge liefst drie spelers moeten missen die tegen Anderlecht aan de aftrap stonden. Vooral centraal achterin wordt het puzzelen.

“Zondag was de teleurstel­ling na de nederlaag groot. We hebben er immers alles aan gedaan om die eerste thuisoverw­inning te pakken, maar al die kaarten maakten het er niet gemakkelij­ker op. We hebben alvast laten zien dat we kunnen voetballen en hopen tegen Cercle Brugge die tweede overwinnin­g van het seizoen te pakken. Dat we drie spelers moeten missen door schorsing, is uiteraard veel, maar onze coach weet maar al te goed hoe hij dit zal moeten opvangen. Ik ben er alvast van overtuigd dat we één overwinnin­g nodig hebben om gelanceerd te zijn. Maar we mogen onszelf zeker geen druk opleggen, want dat helpt niet. Die is er dan ook niet. We moeten niet naar anderen kijken en gewoon elke week tot het uiterste gaan om die punten binnen te halen.”

“Eén overwinnin­g en we zijn gelanceerd. Daar ben ik zeker van.”

Daam Foulon

Waasland-Beveren

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium