Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vertrouwen is er”

Jeroen Oprins wil sterke start van Amigos Zoersel zaterdag bevestigen

- MARCEL BERNAERTS

Amigos Zoersel heeft met twee overwinnin­gen in vier wedstrijde­n zijn start van de competitie niet gemist. Daarnaast pakte het ook tegen toppers Aalst en Roeselare meer dan verdiend een set. Dit weekend hopen hoofdaanva­ller Jeroen Oprins en zijn maats iets te rapen bij Haasrode-Leuven.

“We zijn zeker niet kansloos”, zegt Jeroen Oprins, die de voorbije wedstrijde­n meermaals een meerwaarde voor Amigos Zoersel betekende. “Met Roeselare, Maaseik, Aalst en Menen ligt de top vier vast, daar moet je niet over discussiër­en. Maar onder die vier ploegen kan iedereen van iedereen winnen en dus ook verliezen. Er is geen enkele ploeg die er bij die zes anderen bovenuit steekt, maar er is er ook geen enkele die het kneusje is.”

“We gaan met het nodige vertrouwen naar Haasrode-Leuven. We beseffen dat zij een degelijk team hebben, maar dat hebben wij ook. De wil om te winnen en het geloof in eigen kunnen zullen zaterdag bepalen wie met de punten gaat lopen. We zullen alles uit de kast halen om die derde overwinnin­g te pakken. We zijn er klaar voor, zowel mentaal als fysiek”, aldus een van vertrouwen blakende Oprins.

“Dat geloof in eigen kunnen hebben we te danken aan onze eerste wedstrijd in Roeselare. Dat setje dat we daar pakten, gaf ons een boost. We beseften toen dat we geen slechte ploeg hebben. Die gewonnen set en de manier waarop we die pakten, zorgde voor de extra motivatie om zeker even goed te doen in de volgende wedstrijde­n. Die motivatie maakte dat we tegen Guibertin vlot de drie punten pakten.”

Oprins is tevreden over de start van Amigos, maar heeft toch een kanttekeni­ng.

“Ik vind dat er zelfs nog wat meer inzat. Op Roeselare was één set het hoogst haalbare, maar in Gent maakten we kans op de drie punten. Daar hebben we een 3-1, ja zelfs 3-0, overwinnin­g laten liggen. En als we het voorbije weekend onze kansjes hadden gegrepen tegen Aalst, dan pakten we ook daar een extra punt. Nu bleven we jammer genoeg, ondanks een zeer degelijke wedstrijd, enkel met een goed gevoel, maar geen punten, achter.”

 ?? FOTO RR ?? Jeroen Oprins: “We zullen alles uit de kast halen om tegen Haasrode-Leuven de derde zege van het seizoen te pakken.”
FOTO RR Jeroen Oprins: “We zullen alles uit de kast halen om tegen Haasrode-Leuven de derde zege van het seizoen te pakken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium