Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We spelen met te veel ups en downs”

Tomas Goethaert trekt met Gembo naar kampioen Gistel/Oostende

- PATRICK CEULEMANS

Door de nederlaag tegen Waregem (76-81) liet Gembo afgelopen weekend een mooie kans liggen om mee aan de leiding te komen in tweede klasse. Zaterdag trekt het naar kampioen Gistel/Oostende.

Met vier op zeven ziet Gembo Waregem meteen naast hen op de tweede plaats staan. Gembo en Waregem tellen één gewonnen wedstrijd minder dan het leidersduo Oxaco en Melsele. “We leden tegen Waregem een terechte nederlaag”, zegt de 35jarige ancien Tomas Goethaert. “We spelen voorlopig met te veel ups en downs spelen. De integratie van Anthony Goetgeluck en Stig Rongé is nog aan de gang. We panikeren niet, maar we beseffen vooral dat het drukker wordt aan de top van tweede klasse. Gent Hawks en Oxaco zijn volgens mij de favorieten. Waregem en wij zullen ook meedoen, maar ik vergeet vooral de sterke opleidings­ploegen zoals Antwerp Giants Two niet”, aldus Goethaert.

Zaterdag trekt Gembo naar kampioen Gistel/Oostende. Meteen krijgen ze de kans op revanche voor de verloren titelfinal­e van vorig seizoen. “Hun toptalent Tim Lambrecht speelt niet meer mee bij de opleidings­ploeg van Oostende, maar ze blijven met veel jonge talenten uitpakken en het blijft vooral een lastige verplaatsi­ng.”

Het is onzeker of Thomas Goethaert van de partij zal zijn. “Ik ben niet geblesseer­d of ziek, maar mijn vrouw verwacht ons tweede kindje. De bevalling was voor afgelopen maandag uitgereken­d. Het kindje laat op zich wachten en misschien mis ik door de geboorte van onze dochter de wedstrijd van zaterdag. Het zijn spannende, maar vooral heerlijke dagen.”

Gembo was de voorbije jaren ook succesvol in de Beker van Vlaanderen. “Ook dit seizoen willen we zover mogelijk geraken. We plaatsten ons voor de 1/8ste finale en moeten nu naar Stevoort, dat in tweede Landelijke speelt.

Op papier mag dat geen probleem vormen, maar ik merk dat verschille­nde tweedeklas­sers (onder meer Fellows Ekeren, Melsele en Waregem, red.) al zijn uitgeschak­eld. Het blijft dus opletten in een bekercompe­titie. We gaan voor een plaats in de finale, maar we bekijken het voorlopig stap voor stap”, aldus nog Tomas Goethaert.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Tomas Goethaert: “Ik weet nog niet of ik zaterdag kan spelen, want mijn vrouw moet bevallen van ons tweede kindje.”
FOTO TOM GOYVAERTS Tomas Goethaert: “Ik weet nog niet of ik zaterdag kan spelen, want mijn vrouw moet bevallen van ons tweede kindje.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium