Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Talent alleen volstaat niet”

- (mas)

Kontich Wolves verloor twee keer op rij en moet zaterdag winnen in de topper tegen Belgrade om de rol bovenin het klassement niet te lossen.

“Op Oostkamp werd al snel duidelijk dat we niet met de drie punten terug naar huis zouden gaan”, geeft Kenny Van Wert toe. “We begonnen het seizoen met een vijf op vijf, maar gingen daarna verrassend onderuit op Kangoeroes B. Die nederlaag is hard aangekomen. Daarna volgde een nipte zege in de beker tegen Latem-De Pinte B uit tweede landelijke en de kansloze nederlaag op Oostkamp. Het is duidelijk dat we een vormdip kennen.”

“Ik zie ons nog altijd als een van de titelkandi­daten. We hebben elk jaar een periode waarin het minder gaat, maar we komen daar altijd uit. Dat zal ook nu het geval zijn. Er moet opnieuw harder worden getraind. Talent alleen volstaat niet. De ommekeer moet er nu komen omdat we anders te veel terrein verliezen ten opzichte van onze concurrent­en.”

“Van Belgrade weet ik niet veel. De coach waarschuwd­e ons wel dat ze over een heel sterke groep beschikken. Als we opnieuw ons normale niveau halen, kunnen we thuis van iedereen winnen. Een week later staat de topper tegen Guco op het programma. Over twee weken zullen we dus beter weten hoe de zaken ervoor staan.”

“Dat dit mijn laatste seizoen wordt, staat vast. Ik kondigde het eerder al aan, maar nu is het zeker. Ik word 37 jaar en het is tijd om plaats te maken voor andere jongens.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium