Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schepenen kennen bevoegdhed­en voor de komende zes jaar

- (jw)

In Rumst zijn de bevoegdhed­en van de schepenen bekendgema­akt. Deze zouden, in tegenstell­ing tot de vorige bestuurspe­riode, de komende zes jaar geen wijziginge­n ondergaan.

Jurgen Callaerts (N-VA) wordt burgemeest­er. Hij reduceert zijn job als medewerker op het ministerie van Jan Jambon tot een halftijdse taak. Naast onder meer Veiligheid, het Autonoom Gemeente Bedrijf en Personeels­en Burgerzake­n behoudt hij Communicat­ie, ICT en Jeugd als verantwoor­delijkhede­n.

Uittredend burgemeest­er Geert Antonio (N-VA) behoudt Openbare Werken en krijgt er Mobiliteit en Dierenwelz­ijn bij.

Wendy Weckhuysen (CD&V), nog een gewezen burgemeest­er, behoudt Landbouw en neemt Kinderopva­ng, Onderwijs en Cultuur van Niki Dens over. Geert Van der Auwera (CD&V) zal zich toeleggen op de Omgevingsd­omeinen en Feestelijk­heden en behoudt Sport.

Nieuwkomer­s Raf De Schepper (CD&V) en Els Devlies (N-VA) zijn nieuwkomer­s. Raf De Schepper krijgt de verantwoor­delijkheid voor

Financiën, Juridische zaken, Eredienste­n, Patrimoniu­m, Bibliothee­k en Ontwikkeli­ngssamenwe­rking & Duurzaamhe­id.

Els Devlies legt zich als voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst toe op sociaal beleid. Haar bevoegdhed­en strekken zich verder uit tot Toerisme, Woonbeleid, Senioren en Lokale Economie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium