Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Het Smelt’ nu ook voor geocaching

Verborgen ‘schatten’ op locaties die rol spelen in Bovenmeer van Lize Spit

-

Naar aanleiding van de Digitale Week heeft de bibliothee­k van Zandhoven een speurtocht voor fans van geocaching door Viersel ontwikkeld met als rode draad de bestseller Het Smelt van Lize Spit, die opgroeide in Viersel.

In Het Smelt wordt Viersel Bovenmeer genoemd, maar voor de inwoners zijn de plaatsen die Spit in haar boek beschrijft heel herkenbaar. De bibliothee­k heeft veertien ‘schatten’ of caches (twaalf traditiona­ls en twee mysteries) verstopt op locaties in Bovenmeer/Viersel. Het gaat om een soort hulzen of logrols, waarin een QR-code zit die nodig is om

opdrachten te vervullen. De caches zitten verstopt op openbaar domein over een afstand van 6 kilometer. Wie heel

goed kan zoeken, heeft toch minimaal twee uur nodig. Deelnemers moeten een smartphone met 4Gverbindi­ng hebben, een QR-codescanne­r en een tooltje om snel woordwaard­en te berekenen.

“Geocaching is heel populair. Vlaanderen ligt vol kleine doosjes waarin dingen verstopt zitten”, zegt hoofdbibli­othecaris Jan Van Dyck. “Als er geen caches gestolen worden, moet de Het Smelt-route voor geocachers tot februari beschikbaa­r blijven. Waarschijn­lijk zullen er de komende weken in Viersel wel wat mensen met smartphone­s en rugzakken opduiken, de inwoners weten hierbij naar wat ze op zoek zijn.”

 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ?? Lize Spit.
FOTO JOREN DE WEERDT Lize Spit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium