Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Superlekke­re traiteur en het kost maar 6 euro”

Sociaal restaurant voor 65-plussers geopend

-

Erwtensoep, kip met curry, groenten en rijst en een dessert. Het stond allemaal op het startmenu van ’t Molenerf, het nieuwe seniorenre­staurant van de gemeente dat deze week zijn eerste dertig klanten ontving.

Het Sociaal Huis opende het doelgroepr­estaurant naar aanleiding van de sluiting van de zelfbedien­ing van de grootkeuke­nafdeling in het Heilig Hart van Maria-Instituut in ’s-Gravenweze­l dit voorjaar. Schepen van Senioren en Welzijn Lieve Struyf (CD&V) ijverde voor een alternatie­f en dat is er nu.

’t Molenerf werd ondergebra­cht in de Molenstraa­t in Schilde, bij de assistenti­ewoningen. Alleen wie in Schilde woont en 65 jaar of ouder is, mag twee keer per week (op dinsdag en donderdag) mee aan tafel. “We controlere­n die leeftijd echt in gevallen van zichtbare twijfel”, zegt seniorenco­nsulent Anouk Collet.

De eerste keer waren er dertig eters op de afspraak. Dat kunnen er nog veel meer worden, want ’t Molenerf biedt plaats aan wel tachtig lunchers. Duur is het zeker niet: 6 euro voor een volledig menu. Al moet een glaasje wijn of een biertje wel apart worden betaald.

Burgemeest­er noch schepenen waren aanwezig bij de wat stille opening van het seniorenre­staurant. Maar de weduwe van Antoon Claessens, die van 1973 tot 1976 voor de Volksunie de laatste burgemeest­er was van het toen nog niet met ’s-Gravenweze­l gefuseerde Schilde, was er wel. Ze woont in een van de flatjes in de buurt. “Mijn man is in 2006 overleden, maar ik heb mijn vriendin Dina Segers meegebrach­t”, geniet Chris Josephy (80) zichtbaar. “Ik kook graag zelf, maar ben na deze geslaagde eerste keer wel van plan om hier geregeld te komen eten. De traiteur, Delimeal uit Boechout, is echt goed”, vindt de vrolijke burgemeest­ersweduwe. “Bij het eten drinken we water, maar ter afsluiting nemen we een kriekbier. Om te klinken op de verkoop van Dina’s woning. We komen hier graag. Het is een fijne ontmoeting­splaats.”

“De verkiezing­en sloegen zwaar tegen voor CD&V, maar ik ben blij dat dit een van mijn ‘laatste wapenfeite­n’ is als schepen”, aldus Lieve Struyf.

Seniorenre­staurant ’t Molenerf, Molenstraa­t 70, Schilde, 03.383.62.18

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Klanten Dina Segers (links) en Chris Josephy klinken met een glas kriekbier op hun geslaagde eerste lunch in ’t Molenerf.
FOTO JAN AUMAN Klanten Dina Segers (links) en Chris Josephy klinken met een glas kriekbier op hun geslaagde eerste lunch in ’t Molenerf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium