Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Staking bpost

Ik begrijp iedereen die opkomt voor zijn of haar rechten en die staakt om iets te verkrijgen. Maar waar zijn de rechten van de gewone mens, die alles maar lijdzaam ondergaat, die nooit klaagt en die steeds weer oplossinge­n zoekt omdat hij weeral eens de dupe is van de zoveelste staking? Moet die ook gaan staken omdat hij zijn rekening te laat krijgt en ze hierdoor niet op tijd kan betalen? Of moet hij niet gaan werken omdat de trein weer niet rijdt? Hoe kunnen deze mensen in godsnaam hun ongenoegen laten blijken? De gewone mens kan daar niets aan doen, maar steeds weer is hij de dupe. Degenen waartegen wordt gestaakt, ondervinde­n meestal geen hinder.

CHRIST’L JACOBS

Buschauffe­urs

Zouden buschauffe­urs hun motor niet kunnen stilleggen terwijl ze wachten om te vertrekken? In Zwitserlan­d leggen chauffeurs hun wagen stil aan elke halte. Zo zag ik zelfs een bus vertrekken zonder wachtende mensen mee te nemen, vermoedeli­jk omdat er geen plaats was om halt te houden tussen de andere ronkende bussen!

JEF DECA, EDEGEM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium