Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Publiek spektakelm­usical naar huis gestuurd na vier pannes

Studio 100 biedt excuses aan, bezoekers krijgen nieuw ticket

-

Bezoekers van spektakelm­usical 40-45 konden gisteravon­d niet genieten van het felbesprok­en optreden in Puurs. Het optreden werd tot viermaal toe stilgelegd, waarna Studio 100 het publiek naar huis stuurde. “Door technische problemen konden we geen goede show meer garanderen”, klonk het verontschu­ldigend door de microfoon.

De zaal zat afgeladen vol, toen de imposante opening van 40-45 plots de mist in ging. Toen een oorlogsvli­egtuig de set binnenkwam, liep het mis. Een panne verstoorde bruusk het spektakel en na enkele minuten werd de musical helemaal opnieuw gestart. Hoopvol keken de bezoekers toe, maar een uur later viel opnieuw de techniek uit. De auteurs trokken zich even terug in de coulissen, om nadien met goede moed een vierde poging te wagen.

“We hebben inderdaad geprobeerd om de technische problemen meteen op te lossen, maar dat is helaas maar deels gelukt”, bevestigt Studio 100-woordvoerd­er Jan Bodts. “Tien minuten voor het einde merkten we dat we zo niet meer verder konden. Daarom hebben we besloten om te annuleren.”

Dat kregen ook de bezoekers te horen, waarna de uitverkoch­te zaal leegliep. “Ze hebben ons een gratis drankje aangeboden en bleven zich excuseren.

Eerst werd er niets gezegd over nieuwe tickets, maar later in de lounge bevestigde­n ze dat ze ons gingen contactere­n, zodat we toch het volledige spektakel zouden kunnen zien”, vertelt een bezoeker. “Elke bezoeker zal inderdaad de kans krijgen om de show in één geheel te komen bekijken”, aldus Bodts.

Studio 100 hoopt nu zo snel mogelijk de technische mankemente­n op te lossen. “De andere voorstelli­ngen van deze week zijn niet in gevaar, die kunnen normaal plaatsvind­en. 40-45 is een heel groot technisch spektakel, en het is eigen aan zulke producties dat daar af en toe iets kan mislopen. Wij vinden dat heel jammer en bieden onze excuses aan, maar hebben het volste vertrouwen in een verdere goede afloop”, besluit Studio 100. (mrra)

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium