Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb nooit gezegd dat Waldek definitief weg was”

Populair personage van Bart Van Avermaet maakt plotse comeback in soap

-

Bart Van Avermaet

Acteur

“Niemand heeft mij ooit de vraag gesteld of ik mijn C4 had gekregen van de VRT.”

De fans van Waldek uit Thuis kunnen hun rouwkledij terug in de kast hangen: het populaire personage verdwijnt dan toch niet uit de reeks. Gisteravon­d wandelde Waldek gewoon weer in beeld. Onverwacht, al had de alerte kijker het kunnen weten.

We hadden het kunnen weten: dat acteur Bart Van Avermaet (57) niet echt zou verdwijnen uit

Thuis. En wel om deze drie redenen. Eén: zijn personage Waldek zat nog steeds in de begingener­iek. Twee: toen een aantal fans in oktober met een aantal acteurs naar Griekenlan­d vertrok, was Van Avermaet nog altijd van de partij. En drie: de acteur was nog steeds te zien op foto’s van achter de schermen van de soap.

Toch was zijn herintrede gisteravon­d een schok. Toen begin september bekendraak­te dat Waldek terug naar Polen ging, leek dat definitief. Dat zegt ook de Antwerpse acteur Bart Van Avermaet: “Fans dachten écht dat Waldek nooit meer zou terugkeren. De verontwaar­diging was enorm. Zelfs mijn collega’s bij

Thuis waren in de war. Ik kreeg berichtjes en telefoontj­es om te vragen of ik nog terugkwam.”

Nieuwe look

Van Avermaet heeft nooit bevestigd dat hij de reeks definitief had verlaten: “Eigenlijk heb ik nooit gezegd dat ik niet langer werk voor Thuis, want ik wou er niet over liegen. Niemand heeft mij de juiste vraag gesteld. Als iemand mij letterlijk gevraagd had of ik mijn C4 had gekregen van de VRT, dan had ik verteld hoe de vork in de steel zat. Maar net die vraag bleef uit.”

Ironisch genoeg stond de acteur weer op de set toen het vertrek van Waldek naar Polen uitkwam, mét baard. “De nieuwe look is eigenlijk heel toevallig gekomen. Ik kwam na mijn korte pauze ongeschore­n aan in de studio, en omdat de baard er wel leuk uitzag, hebben we het maar zo gelaten”, lacht Van Avermaet.

TOM DE LEUR

Thuis, om 20.10u op Eén

 ?? FOTO VRT ?? Gisteren dook Waldek na een korte afwezighei­d plots weer op in de populaire soapThuis.
FOTO VRT Gisteren dook Waldek na een korte afwezighei­d plots weer op in de populaire soapThuis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium