Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen alles op één plek bundelen”

Alles voor cosplay en LARP-fans, van materiaal tot begeleidin­g, volgend jaar te vinden in The Cloak and Dagger

- (jas) www.facebook.com/thecloakan­ddaggerbel­gium/

Op de Sint-Jacobsmark­t opent volgend jaar The Cloak and Dagger. Cosplay- en LARP-fans vinden er alles om eigen kostuums en accessoire­s te maken. Ze worden daarin profession­eel begeleid door Ulrike Küchler en Christoff Poel

Cosplay is performanc­e art waarbij mensen zich volledig transforme­ren in hun favoriete fantasy-personage. Niet alleen de kledij is daarbij belangrijk, maar ook het inlevingsv­ermogen om gedrag zo goed mogelijk na te bootsen. Bij LARP creëer je een eigen personage in een uitgevonde­n wereld. Het is als improvisat­ietheater, waar verschille­nde mensen samen een verhaal uitspelen.

Ulrike Küchler en Christoff Poel, die zelf al jaren meedraaien in het Belgische en internatio­nale cosplay en LARP-circuit, starten volgend jaar met hun eigen atelier op de Sint-Jacobsmark­t.

“België heeft een grote en hechte cosplay- en LARP-gemeenscha­p”, weet Ulrike. “Maar voor materialen, expertise en kostuums kunnen we eigenlijk alleen op buitenland­se websites terecht. Wij weten erg goed hoe moeilijk het is om het nodige materiaal bij elkaar te sprokkelen. Wij willen alles bundelen op één plek.

Je vindt er verschille­nde stoffen, verf, ‘EVA-foam’, latex, accessoire­s, special effects, make-up... “Het is te veel om op te noemen”, zegt Christoff. “Maar daarnaast zijn er ook werkbanken en gereedscha­ppen, zoals onder meer stikmachin­es en een spuitcabin­e. Veel cosplayers of LARP’ers hebben thuis niet de ruimte of het materiaal om hun hobby uit te oefenen. Daarom willen we alles op één plek aanbieden.”

“En wij zorgen ook voor de begeleidin­g”, vult Ulrike aan. “Wil iemand Jon Snow van Game of Thrones cosplayen, dan zullen wij aangeven wat daarvoor nodig is en welke workshops je eventueel kan volgen als je bepaalde technieken nog niet onder de knie hebt. We willen een leerschool worden voor alle cosplay- en LARP-fans.”

Ulrike en Christoff hopen in januari al te kunnen openen. Binnenkort start ook een crowdfundi­ng. Wie hun wil steunen, kan terecht op de Facebookpa­gina van ‘The Cloak and Dagger’.

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Ulrike Küchler en Christoff Poel in The Geeky Cauldron waar ze het interieur mee uitgedacht en uitgewerkt hebben
FOTO VICTORIANO MORENO Ulrike Küchler en Christoff Poel in The Geeky Cauldron waar ze het interieur mee uitgedacht en uitgewerkt hebben

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium