Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vijf jaar gevangenis voor fatale mishandeli­ng 80-jarige moeder

-

De correction­ele rechtbank heeft Frank K. (55) uit Antwerpen veroordeel­d tot vijf jaar cel voor het toebrengen van opzettelij­ke slagen aan zijn 80-jarige moeder, met ongewild de dood tot gevolg.

Frank K. verwittigd­e op 8 maart 2017 de huisdokter, nadat hij zijn moeder ’s morgens naast het bed had aangetroff­en. De arts kon alleen nog haar overlijden vaststelle­n. Toen hij blauwe plekken op haar onderarmen, gezicht en bovenlicha­am opmerkte, lichtte de arts de politie in.

De zoon woonde op dat ogenblik ongeveer twee maanden bij zijn hulpbehoev­ende moeder op het Kiel. Hij zei dat ze twee weken voor haar dood ernstig ziek was geworden na het eten van zoute koekjes. De blauwe plekken waren afkomstig van verschille­nde valpartije­n en van de hulp die hij haar bood als ze naar het toilet moest.

De bevindinge­n van de wetsdokter spraken dat tegen. Meer nog: het slachtoffe­r was volgens hem gestorven door nierfalen, veroorzaak­t door spier- en weefselafb­raak na zwaar geweld.

Frank K. ontkende dat hij zijn moeder had geslagen. De buren hadden hem echter geregeld horen roepen tegen het slachtoffe­r.

Een CAW-medewerker had tijdens een huisbezoek in februari dan weer gezien hoe Frank K. zijn hand had opgeheven naar het slachtoffe­r. Hij bedreigde de medewerker­s ook met een bb-gun. Het CAW, dat al problemen met de beklaagde had gehad, stapte daarop naar de politie. De rechtbank vond alle feiten bewezen en stuurt Frank K. voor vijf jaar naar de gevangenis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium